Skiuel 18 Opublikowano 17 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2021 Jeżeli chcę zapisać jakąś wartość np ilość postawionych bloków to jak powinienem określać gracza? Używając jego nicku nie będzie żadnego problemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#25876 21 Opublikowano 17 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2021 Najlepiej wszędzie gdzie trzymasz coś związanego z graczami, czy to jakieś mapy czy listy - jest trzymać UUID, ponieważ nickname może się zmienić a obiektu Player nie ma potrzeby zawsze całego trzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Skiuel 18 Opublikowano 17 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 maja 2021 2 godziny temu, zrdzn napisał: Najlepiej wszędzie gdzie trzymasz coś związanego z graczami, czy to jakieś mapy czy listy - jest trzymać UUID, ponieważ nickname może się zmienić a obiektu Player nie ma potrzeby zawsze całego trzymać. UUID nie zmienia się nawet jeżeli gracz wyjdzie i wejdzie na serwer? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#25876 21 Opublikowano 17 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2021 20 minut temu, Skiuel napisał: UUID nie zmienia się nawet jeżeli gracz wyjdzie i wejdzie na serwer? Nie, na tym polega UUID że jest stałe i unikalne, co prawda lepiej to wygląda w przypadku legalnych kont (premium) bo na każdym serwerze online-mode: true ma się takie same UUID. Trochę inaczej wygląda to w przypadku online-mode: false gdzie UUID jest generowane na podstawie nicku, ale tak czy inaczej UUID jest stałe, więc nie musisz obawiać się o to że się zmieni (nie wiem jak to jest w przypadku gdy usuniesz playerdata, ale chyba też takie same). Skiuel 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#25876 21 Opublikowano 17 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2021 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Skiuel 18
Jeżeli chcę zapisać jakąś wartość np ilość postawionych bloków to jak powinienem określać gracza? Używając jego nicku nie będzie żadnego problemu?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi