Skocz do zawartości
  • 0

Jak zrobić sklep w GUI gdzie będzie można kupić coś za walutę premium?

Pytanie

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
1 godzinę temu, Soczekowocowy napisał:

Nie wiem jak to zrobić a dużo osób by to chciało na tym serwerze który wystartuje za niedługo 

Jeżeli chcesz mogę ci pomóc z lepszy wytłumaczeniem (pisz pv) Ale jeżeli dobrze zrozumiem to trzeba było by otworzyć sklep w którym takowa waluta będzie do kupienia a potem jakąś komenda odbieranie jej z portfela gdy gracz kliknie na coś żeby kupić za walutę premium.  Najlepiej było gdyby gracz doładował to zapisanie tego w bazie danych lub pliku a potem w sklepie premium, odczytanie z bazy/pliku ile gracz posiada i odjęcie tego ewentualnie wiadomość, że nie posiada wystarczającej kwoty.

Jeżeli ktoś mnie nie zrozumiał to się nie martwcie ale słabo mi ostatnio idzie tłumaczenie czegoś.

• 0

Dziękuję za odpowiedzi <3

12 godzin temu, CoFFeIN04 napisał:

GUI robisz zgodnie z tym poradnikiem 

Jak zrobić GUI wiem ale nie wiem jak zrobić to aby ktoś kupił za daną walute jakiś przedmiot

11 godzin temu, FraZ napisał:

Jeżeli chcesz mogę ci pomóc z lepszy wytłumaczeniem (pisz pv) Ale jeżeli dobrze zrozumiem to trzeba było by otworzyć sklep w którym takowa waluta będzie do kupienia a potem jakąś komenda odbieranie jej z portfela gdy gracz kliknie na coś żeby kupić za walutę premium.  Najlepiej było gdyby gracz doładował to zapisanie tego w bazie danych lub pliku a potem w sklepie premium, odczytanie z bazy/pliku ile gracz posiada i odjęcie tego ewentualnie wiadomość, że nie posiada wystarczającej kwoty.

Jeżeli ktoś mnie nie zrozumiał to się nie martwcie ale słabo mi ostatnio idzie tłumaczenie czegoś.

Właśnie o to mi chodzi :D

Glicz

Łączę posty.

Notatka dodana przez Glicz

• 0

Po kliknięciu sprawdzasz czy zmienna z walutą jest większa niż cena danego przedmiotu i jeśli tak to odejmujesz jak nie to piszesz że nie ma tyle kasy, żadna filozofia.

Możesz zobaczyć mój skrypt na aukcje: 

• 0
12 minut temu, CoFFeIN04 napisał:

Po kliknięciu sprawdzasz czy zmienna z walutą jest większa niż cena danego przedmiotu i jeśli tak to odejmujesz jak nie to piszesz że nie ma tyle kasy, żadna filozofia.

Możesz zobaczyć mój skrypt na aukcje: 

Chodzi mi o to że nie wiem jak połączyć sklep w GUI z walutą 

• 0

No ale czego nie wiesz?

options:
	cenaDirt: 50
on join:
	set {waluta::%player%} to 0 if {waluta::%player%} is not set
command /daj5:
	trigger:
		add 5 to {waluta::%player%}
function kupDirt(p:player):