Skocz do zawartości
  • 0

Problem z Bungeecordem

Pytanie

Ogólnie to mam swój własny serwer. Jestem na etapie instalowania bungeecorda, aby móc się teleportować z świata na świat. Problem w tym że krok po kroku instalowania bungeecorda z programistą wszystko było git aż do momentu gdy zaczął się pojawiać błąd przed wejściem na serwer '' Could not connect to a default or fallback server, please try again later: io.netty.channel.ConnectTimeoutException ''. Nie wiadomo z jakiej przyczyny tak się pojawiało. Zmienialiśmy, konfigurowaliśmy na wiele sposobów to. Nic nie dawało rady.. Ogólnie to z poza sieci lokalnej można wejść na serwer i on działa lecz my bezpośrednio z naszej sieci nie możemy. Nie wiem co zrobić z tym, może ktoś mi pomoże tutaj na forum. Bardzo byłabym wdzięczna.

wiktorm12

Poprawiam formatowanie

Notatka dodana przez wiktorm12

https://skript.pl/temat/47523-problem-z-bungeecordem/

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 1

Jeśli twój "programista" korzysta z bungeecorda, a tym bardziej nie potrafi go skonfigurować, jest to zwykły oszust. Skorzystaj z Velocity zamiast bungeecorda, poradnik instalacji oraz konfiguracji znajdziesz na oficjalnej stronie. Jeśli po poprawnym skonfigurowaniu tego silnika proxy nadal będzie problem z dołączeniem, sprawdź ustawienia firewalla. Jeśli to nic nie da, pisz na discordzie Velocity, tam ci z tym najlepiej pomogą.

https://skript.pl/temat/47523-problem-z-bungeecordem/#findComment-298067

• 1
12 godzin temu, xxjulcia30 napisał:

Ogólnie to mam swój własny serwer. Jestem na etapie instalowania bungeecorda, aby móc się teleportować z świata na świat. Problem w tym że krok po kroku instalowania bungeecorda z programistą wszystko było git aż do momentu gdy zaczął się pojawiać błąd przed wejściem na serwer '' Could not connect to a default or fallback server, please try again later: io.netty.channel.ConnectTimeoutException ''. Nie wiadomo z jakiej przyczyny tak się pojawiało. Zmienialiśmy, konfigurowaliśmy na wiele sposobów to. Nic nie dawało rady.. Ogólnie to z poza sieci lokalnej można wejść na serwer i on działa lecz my bezpośrednio z naszej sieci nie możemy. Nie wiem co zrobić z tym, może ktoś mi pomoże tutaj na forum. Bardzo byłabym wdzięczna.

siema, a ustawiliscie glowny serwer?, w razie dalszych problemow zapraszam na dc: twojastrata_#5358 pomoge. dam nawet gotowy bungeecord do edycji, wraz z jasnymi instrukcjami.

https://skript.pl/temat/47523-problem-z-bungeecordem/#findComment-298068