Skocz do zawartości
  • 0

Pisanie pluginów

Stasio

Pytanie

Witam. Zastanawiam się nad nauką pisania pluginów. Co mam na myśli? Chodzi mi o to że próbowałem pisać jakieś pluginy ale może próbowałem napisać coś zbyt skomplikowanego na moje umiejętności. Więc mam pytanie do społeczności, czy są jakieś ćwiczenia mogą być po angielsku związane z pluginami? Które zaczynają się na pianiu komend i z czasem są bardziej skomplikowane

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ogólnie z pluginami to jest długofalowa praca. Zaczyna się od podstaw i nie kończy, rozwija dalej. Najlepiej zacząć od tutoriali Javy(https://javastart.pl/baza-wiedzy/java-podstawy-jezyka). Znając jej podstawy pisanie pluginów staje się prostsze. Mamy podstawową wiedze, którą możemy wykorzystać. Generalnie to pisania pl można uczyć się od chociażby DOBRYCH youtuberów(Najlepiej to zagraniczny youtube, na polskim nie ma nic ciekawego - jest tylko taki technikcup ale ja odradzam oglądania jego tutoriali gdyż ta osoba nie ma za dużo wspólnego z programowaniem). Ja polecam https://www.youtube.com/channel/UCNXt2MrZaqfIBknamqwzeXA. Warto stopniowo uczyć się pl, najpierw np. jakieś komendy typu /pomoc, /vip itp. Potem można pobawić się w jakiejś trudniejsze komendy typu /god, /tp, /fly, /kill i tak ciągle do przodu aż dojdziesz do etapu pisania zaawansowanych pluginów.

• 0
16 godzin temu, czolgk123 napisał:

Ja kupiłem jakis czas temu kurs na mineacademy, masz tam 2 interesujące kursy, pierwszy java drugi juz w kierunku pluginow mc. wyjasnienie od calkowitego zera jedyny minus ze po angielsku

Mineacademy jest odradzany przez większość twórców dużych pluginów, uczą złych nawyków oraz cena za to jest ogromna.

Edytowane przez Helios1993

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...