MrRexover 0 Opublikowano 3 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 grudnia 2014 Witam! Jestem początkujący i mam problem! Napisałem mój pierwszy skrypt ze zmiennymi ale wyskakuje mi 20 errorow! Prosiłbym o podanie mi naprawionego go i napisanie w czym zrobiłem błąd! http://pastebin.com/457EduGQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Hydorax 194 Opublikowano 3 grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 grudnia 2014 (edytowane) A więc tak, parę błędów było :)1. Poprawne wyrażenie to variables (veribles)2. Po dwukropku ' : ' trzeba w następnej linii trzeba dać wcięcie.3. Poprawne wyrażenie to add 1 to {zmienna.%player%} (add 1 {join.%player%})4. Używa się eventu on death: (event on kill nie istnieje :p)5. W wyrażeniach on death nie używa się %player%, jest w nim %victim% - ofiara oraz %attacker%-atakujący.6. Jeżeli w wiadomościach zechcesz użyć zmiennej, należy zmienną wpisać pomiędzy dwoma %, czyli -send "&a> &8Wbiles na serwer: &e{join.%player}% &8razy" -send "&a> &8Wbiles na serwer: &e%{join.%player%}% &8razy"7. Poprawne wyrażenie to command (commad )8. Jeśli nie chcesz, aby do liczby zabójstw liczyły się również zabite mobki, trzeba sprawdzić przy evencie on death: czy ofiara to gracz - victim is player:on death: victim is player: add 1 to {zabicia.%attacker%} add 1 to {zabicia} add 1 to {zgony.%victim%} add 1 to {zgony}//Jeśli o czymś zapomniałem, bądź pomyliłem się w wypisywaniu błędów proszę o poprawienie mojego postu. :>variables: {join.%player%} = 0 {join} = 0 {zabicia.%player%} = 0 {zabicia} = 0 {zgony.%player%} = 0 {zgony} = 0 {wiadomosci.%player%} = 0 {wiadomosci} = 0on join: add 1 to {join.%player%} add 1 to {join}on death: add 1 to {zabicia.%attacker%} add 1 to {zabicia} add 1 to {zgony.%victim%} add 1 to {zgony}on chat: add 1 to {wiadomosci.%player%} add 1 to {wiadomosci}command /staty: description: Ta komenda pokazuje statystyki! permission: staty.use permission message: Nie masz uprawnien do uzycia tej komendy! trigger: send "&6&l============================" wait 10 ticks send "&a> &8Wbiles na serwer: &e%{join.%player%}% &8razy" wait 10 ticks send "&a> &8Na serwer wbilo: &e%{join}% &8osob" wait 10 ticks send "&a> &8Zabiles: &e%{zabicia.%player%}%" wait 10 ticks send "&a> &8Na serwerze zabito: &e%{zabicia}% &8razy" wait 10 ticks send "&a> &8Umarles: &e%{zgony.%player%}% &8razy" wait 10 ticks send "&a> &8Na serwerze umarlo: &e%{zgony}%" wait 10 ticks send "&a> &8Na chacie napisales: &e%{wiadomosci.%player%}% &8wiadomosci" wait 10 ticks send "&a> &8Na serwerze napisano: &e%{wiadomosci}% &8wiadomosci" send "&6&l============================"Powodzenia w dalszym pisaniu :) Edytowane 3 grudnia 2014 przez Hydorax Norbi, MrRexover i Nawo 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
MrRexover 0
Witam! Jestem początkujący i mam problem! Napisałem mój pierwszy skrypt ze zmiennymi ale wyskakuje mi 20 errorow!
Prosiłbym o podanie mi naprawionego go i napisanie w czym zrobiłem błąd!
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi