Skocz do zawartości
  • 0

Pomocy! Mam problem z moim skryptem!

MrRexover

Pytanie

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

A więc tak, parę błędów było :)

1. Poprawne wyrażenie to variables (veribles)

2. Po dwukropku ' : ' trzeba w następnej linii trzeba dać wcięcie.

3. Poprawne wyrażenie to add 1 to {zmienna.%player%} (add 1  {join.%player%})

4. Używa się eventu on death: (event on kill nie istnieje :p)

5. W wyrażeniach on death nie używa się %player%, jest w nim %victim% - ofiara oraz %attacker%-atakujący.

6. Jeżeli w wiadomościach zechcesz użyć zmiennej, należy zmienną wpisać pomiędzy dwoma %, czyli

-send "&a> &8Wbiles na serwer: &e{join.%player}% &8razy"

-send "&a> &8Wbiles na serwer: &e%{join.%player%}% &8razy"

7. Poprawne wyrażenie to command (commad )

8. Jeśli nie chcesz, aby do liczby zabójstw liczyły się również zabite mobki, trzeba sprawdzić przy evencie on death: czy ofiara to gracz - victim is player:

on death:	victim is player:				add 1 to {zabicia.%attacker%}		add 1 to {zabicia}		add 1 to {zgony.%victim%}		add 1 to {zgony}

//Jeśli o czymś zapomniałem, bądź pomyliłem się w wypisywaniu błędów proszę o poprawienie mojego postu. :>

variables:	{join.%player%} = 0	{join} = 0	{zabicia.%player%} = 0	{zabicia} = 0	{zgony.%player%} = 0	{zgony} = 0	{wiadomosci.%player%} = 0	{wiadomosci} = 0on join:	add 1 to {join.%player%}	add 1 to {join}on death:	add 1 to {zabicia.%attacker%}	add 1 to {zabicia}	add 1 to {zgony.%victim%}	add 1 to {zgony}on chat:	add 1 to {wiadomosci.%player%}	add 1 to {wiadomosci}command /staty:	description: Ta komenda pokazuje statystyki!	permission: staty.use	permission message: Nie masz uprawnien do uzycia tej komendy!	trigger:		send "&6&l============================"		wait 10 ticks		send "&a> &8Wbiles na serwer: &e%{join.%player%}% &8razy"		wait 10 ticks		send "&a> &8Na serwer wbilo: &e%{join}% &8osob"		wait 10 ticks		send "&a> &8Zabiles: &e%{zabicia.%player%}%"		wait 10 ticks		send "&a> &8Na serwerze zabito: &e%{zabicia}% &8razy"		wait 10 ticks		send "&a> &8Umarles: &e%{zgony.%player%}% &8razy"		wait 10 ticks		send "&a> &8Na serwerze umarlo: &e%{zgony}%"		wait 10 ticks		send "&a> &8Na chacie napisales: &e%{wiadomosci.%player%}% &8wiadomosci"		wait 10 ticks		send "&a> &8Na serwerze napisano: &e%{wiadomosci}% &8wiadomosci"		send "&6&l============================"

Powodzenia w dalszym pisaniu :)

Edytowane przez Hydorax

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...