Skocz do zawartości
  • 0

Mysql Config Skript

AxonGames

Pytanie

To tak, próbuje połączyć Skript z MySQL ale nie wiem co mam dokładnie zrobić, stworzyć tabele? czy skript to sam robi, czy dobrze jest moj config z wlaczeniem funkcji MYSQL?

MySQL example:
		# A MySQL database example, with options unrelated to MySQL removed.

type: disabled# change to line below to enable this database - ??
		type: MySQL # ?????

pattern: synced_.*# this pattern will save all variables that start with 'synced_' in this MySQL database.

host: --
		port: 3306
		user: --
		password: --
		database: --
		table: variables21

monitor changes: true
		monitor interval: 20 seconds

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
32 minuty temu, AxonGames napisał:

To tak, próbuje połączyć Skript z MySQL ale nie wiem co mam dokładnie zrobić, stworzyć tabele? czy skript to sam robi, czy dobrze jest moj config z wlaczeniem funkcji MYSQL?

Nie jest dobrze ustawione, gdyż nie ma hosta, usera, hasła, bazy danych wskazanej, itd.

Dałeś jakieś znaki zapytania, a przy komentarzu masz jasne napisane co należy zrobić. Zmienić na to samo co w linijce poniżej.

Co do tabeli, Skript ją powinien stworzyć sam, ale jeżeli tego nie zrobi, utwórz ją.

• 0
1 minutę temu, Kormic napisał:

Nie jest dobrze ustawione, gdyż nie ma hosta, usera, hasła, bazy danych wskazanej, itd.

Dałeś jakieś znaki zapytania, a przy komentarzu masz jasne napisane co należy zrobić. Zmienić na to samo co w linijce poniżej.

Co do tabeli, Skript ją powinien stworzyć sam, ale jeżeli tego nie zrobi, utwórz ją.

Tak wiem, usunelem to dla bezpieczeństwa jak jest wszystko poprawnie ustawione. Czyli mam zmienić 'type: disabled' na 'type: enabled'? Bo już się pogubiłem