Skocz do zawartości
  • 0

Skript, BedWars1058, skript-reflect

Usunięty#32366

Pytanie

Cześć, piszę tutaj o pomoc z API BedWars1058. 

Chciałbym stworzyć skrypt na kompas który namierza gracza podczas gry, niestety bedwars1058 nie posiada takiej funkcji, dlatego jestem zmuszony to zrobić w skrypcie. 
Potrzebuję tylko zmiennych z importami które pokazują na jakiej aktualnie gracz znajduje się arence, jacy gracze żyją na tej arence, i jacy gracze mają łóżko, to mi powinno wystarczyć do stworzenia takiego kompasu :D

Jakby była jakaś osoba co by napisała w pluginie takie coś, proszę o kontakt na discord (vCren#0001)

Ps. Szukałem po internecie takich gotowych dodatków, i nic nie udało mi się znależć 😢 

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
4 minuty temu, vCren napisał:

Cześć, piszę tutaj o pomoc z API BedWars1058. 

Chciałbym stworzyć skrypt na kompas który namierza gracza podczas gry, niestety bedwars1058 nie posiada takiej funkcji, dlatego jestem zmuszony to zrobić w skrypcie. 
Potrzebuję tylko zmiennych z importami które pokazują na jakiej aktualnie gracz znajduje się arence, jacy gracze żyją na tej arence, i jacy gracze mają łóżko, to mi powinno wystarczyć do stworzenia takiego kompasu :D

Jakby była jakaś osoba co by napisała w pluginie takie coś, proszę o kontakt na discord (vCren#0001)

Ps. Szukałem po internecie takich gotowych dodatków, i nic nie udało mi się znależć 😢 

Testowałeś mój skrypt na kompas czy nie, który ci podrzuciłem?

Nie pamiętam czy to w końcu działało.

• 0
9 minut temu, Kormic napisał:

Testowałeś mój skrypt na kompas czy nie, który ci podrzuciłem?

Nie pamiętam czy to w końcu działało.

Testowałem, i działa ale nie tak jak chciałem :/ W sensie np dało się namierzyć gracza co ma łózko itd musi być api, jeśli dostane api to co opisałem to już sobie poradze :D Bo zrobienie menu itp umiem :)

• 0
16 minut temu, vCren napisał:

Testowałem, i działa ale nie tak jak chciałem :/ W sensie np dało się namierzyć gracza co ma łózko itd musi być api, jeśli dostane api to co opisałem to już sobie poradze :D Bo zrobienie menu itp umiem :)

No więc wystarczy sobie zaimportować interfejs IArena i w kodzie kompasu przy zapętlaniu graczy użyć z tego interfejsu metody getTeam(Player player).

Wtedy zwraca ci to drużynę gracza i w interfejsie ITeam (nie musisz go importować) masz metodę isBedDestroyed(). Jeżeli zwróci prawdę (true), znaczy że gracz nie ma łóżka. Jeżeli zwróci fałsz (false), znaczy że gracz ma łóżko.

Jak zwróci prawdę, już masz informację, że ten gracz może być namierzany.

Mam nadzieję, że moje wyjaśnienia co nieco pomogły.

Edytowane przez Kormic