rafik293 0 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 Hej Znalałem skrypt na craftingi w gui, ale za każdym razem wyświetla się, że nie może zrozumieć format slot 0 of player with 1 of stone named "&7Stone" to run [execute player command "craftingi"] Pomoże ktoś? Cały skrypt: Autor: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1 DjLysy 1 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 spróbuj zamienić te wszystkie na Cytat set player's current inventory's slot 11 to white stained glass pane named "&7" to jest przykład rafik293 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 (edytowane) 19 minut temu, rafik293 napisał: Hej Znalałem skrypt na craftingi w gui, ale za każdym razem wyświetla się, że nie może zrozumieć format slot 0 of player with 1 of stone named "&7Stone" to run [execute player command "craftingi"] Pomoże ktoś? Cały skrypt: Odradzam używać 'format slot' z SkQuery, gdyż posiada wiele błędów i jest ograniczone w swych możliwościach. Użyj formatowania ze Skript. Poradnik o tym znajdziesz na forum, napisał o tym Helios w dziale "Skript > Poradniki". EDIT: Jeżeli nie możesz, użyj przynajmniej TuSKe. Będzie i tak o wiele lepsze niż SkQuery jeżeli mowa o formatowaniu GUI. Edytowane 25 lutego 2021 przez Kormic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafik293 0 Opublikowano 25 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 (edytowane) 32 minuty temu, DjLysy napisał: spróbuj zamienić te wszystkie na to jest przykład A pomożesz z tym: open chest with 3 rows named "&bCraftingi" to player bo tego też nie może zrozumieć:/ PS: zmieniłem wszystkie format na to co ty podałeś i nie ma żadnych błędów narazie dzk Edytowane 25 lutego 2021 przez rafik293 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 1 minutę temu, rafik293 napisał: A pomożesz z tym: open chest with 3 rows named "&bCraftingi" to player bo tego też nie może zrozumieć:/ PS: zmieniłem wszystkie format na to co ty podałeś i działa dzk Zamień 'chest' na 'chest inventory'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafik293 0 Opublikowano 25 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 4 minuty temu, Kormic napisał: Zamień 'chest' na 'chest inventory'. Działa Wszystko działa tylko, że można wyciągać przedmioty z tego. Da się coś z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 Teraz, rafik293 napisał: Działa Wszystko działa tylko, że można wyciągać przedmioty z tego. Da się coś z tym zrobić? Napisałem o poradniku wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafik293 0 Opublikowano 25 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 Godzinę temu, Kormic napisał: Napisałem o poradniku wyżej. A da się jakoś zrobić następną strone w craftingu bo nie znalałem tego w poradniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 3 minuty temu, rafik293 napisał: A da się jakoś zrobić następną strone w craftingu bo nie znalałem tego w poradniku Po prostu stwórz przedmiot w GUI, po kliknięciu którego otwiera się kolejne GUI. Proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafik293 0 Opublikowano 25 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 3 minuty temu, Kormic napisał: Po prostu stwórz przedmiot w GUI, po kliknięciu którego otwiera się kolejne GUI. Proste. a pomożesz to zrobić? :)) bo się dopiero uczę :c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 (edytowane) 25 minut temu, rafik293 napisał: a pomożesz to zrobić? :)) bo się dopiero uczę :c Pokażę przykład. on inventory click: clicked inventory is not player's inventory if name of player's current inventory is "test": cancel event if clicked slot is 0: open chest inventory with 3 rows named "test1" to player set slot 0 of player's current inventory to stone named "&aTo działa!" else if name of player's current inventory is "test1": cancel event if clicked slot is 0: send "&aTo również działa!" to player Oczywiście jeżeli masz pytania, możesz śmiało pytać. Edytowane 25 lutego 2021 przez Kormic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafik293 0 Opublikowano 25 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 Godzinę temu, Kormic napisał: Pokażę przykład. on inventory click: clicked inventory is not player's inventory if name of player's current inventory is "test": cancel event if clicked slot is 0: open chest inventory with 3 rows named "test1" to player set slot 0 of player's current inventory to stone named "&aTo działa!" else if name of player's current inventory is "test1": cancel event if clicked slot is 0: send "&aTo również działa!" to player Oczywiście jeżeli masz pytania, możesz śmiało pytać. Zrobiłem tak: command /craftingi [<text>]: trigger: set {_gui} to chest inventory with 3 rows named "Craftingi" set slot 1 of {_gui} to leather set slot 2 of {_gui} to leather set slot 3 of {_gui} to leather set slot 10 of {_gui} to leather set slot 12 of {_gui} to leather set slot 11 of {_gui} to iron ingot set slot 19 of {_gui} to Tripwire Hook set slot 21 of {_gui} to Tripwire Hook set slot 15 of {_gui} to saddle set slot 26 of {_gui} to lime wool named "&7Nastepna strona" open {_gui} to player on inventory click: event-inventory is not player's inventory if name of event-inventory is "Craftingi": cancel event if clicked slot is 1: add air to player's inventory on inventory click: clicked inventory is not player's inventory if name of player's current inventory is "Craftingi": cancel event if clicked slot is 26: open chest inventory with 3 rows named "craftingi" to player set slot 1 of player's current inventory to iron ingot set slot 3 of player's current inventory to iron ingot set slot 10 of player's current inventory to iron ingot set slot 12 of player's current inventory to iron ingot set slot 19 of player's current inventory to iron ingot set slot 21 of player's current inventory to iron ingot set slot 11 of player's current inventory to iron block set slot 20 of player's current inventory to damaged anvil set slot 15 of player's current inventory to anvil set slot 26 of player's current inventory to lime wool else if name of player's current inventory is "craftingi": cancel event if clicked slot is 26: send "&4Nastepna strona!" to player Wszystko działa poprawnie mogę przełączać się pomiędzy stronami, ale nie mogę dodać kolejnej . Pomożesz? PS: przepraszam, że duzo czasu ci zajmuje :c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 25 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2021 1 minutę temu, rafik293 napisał: Wszystko działa poprawnie mogę przełączać się pomiędzy stronami, ale nie mogę dodać kolejnej . Pomożesz? PS: przepraszam, że duzo czasu ci zajmuje :c Zapewne problem wynika z tego, że według Skripta sprawdzasz takie same nazwy, gdyż twój Skript nie ma ustawionej czułości na wielkość liter. Zmień nazwę drugiego przykładowo na "Craftingi ##2" czy coś takiego. Zauważ również, że pierwszy event 'on inventory click' (a dokładniej jego ostatnie dwie linijki) możesz łatwo połączyć z drugim, a mianowicie po sprawdzaniu nazwy "Craftingi". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafik293 0 Opublikowano 26 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2021 Temat do zamknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
rafik293 0
Hej
Znalałem skrypt na craftingi w gui, ale za każdym razem wyświetla się, że nie może zrozumieć
format slot 0 of player with 1 of stone named "&7Stone" to run [execute player command "craftingi"]
Pomoże ktoś?
Cały skrypt:
Autor:
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi