Pietrekk144 1 Opublikowano 24 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 lutego 2021 Witajcie! Mam mały problem ze skrpytem na bossbar. A więc jak próbouję zrobić tak ze jest bossbar z napisem np.abc i potem drugi z napisem np.123. Tylko problem jest z tym ze za kazdym razem jak tak robie skrypt nie chce zadziałać. code.skript.pl - kod tdeNaoHk - to działająca część skrpytu. Dzięki wielkie jak ktoś mi może wytłumaczyć i pokazać. Miłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 24 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 lutego 2021 (edytowane) 11 minut temu, Pietrekk144 napisał: Witajcie! Mam mały problem ze skrpytem na bossbar. A więc jak próbouję zrobić tak ze jest bossbar z napisem np.abc i potem drugi z napisem np.123. Tylko problem jest z tym ze za kazdym razem jak tak robie skrypt nie chce zadziałać. code.skript.pl - kod tdeNaoHk - to działająca część skrpytu. Dzięki wielkie jak ktoś mi może wytłumaczyć i pokazać. Miłego Twój serwer działa w trybie online czy offline? Jeżeli w tym drugim, to jest powodem niedziałającego skryptu. Próba pobrania UUID gracza na serwerze w trybie offline zwróci losowe UUID, gdyż nie jest w stanie wykonywać zapytań do API Mojangu. W takim wypadku należy zamienić '%player's uuid%' na '%player%'. EDIT: Poza tym wytabowałeś źle kod. Ostatnia linijka powinna być poza pętlą, czyli przesunięta o jeden znak tabulacji w lewo. Edytowane 24 lutego 2021 przez Kormic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietrekk144 1 Opublikowano 24 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 lutego 2021 Teraz, Kormic napisał: Twój serwer działa w trybie online czy offline? Jeżeli w tym drugim, to jest powodem niedziałającego skryptu. Próba pobrania UUID gracza na serwerze w trybie offline zwróci losowe UUID, gdyż nie jest w stanie wykonywać zapytań do API Mojangu. W takim wypadku należy zamienić '%player's uuid%' na '%player%'. online - serwer jest premium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 24 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 lutego 2021 (edytowane) Teraz, Pietrekk144 napisał: online - serwer jest premium. Zedytowałem mój post i zapewne to jest powodem, o czym napisałem. Przeczytaj jeszcze raz i zobacz czy to faktycznie o to ci chodziło. Edytowane 24 lutego 2021 przez Kormic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietrekk144 1 Opublikowano 24 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 lutego 2021 1 minutę temu, Kormic napisał: Zedytowałem mój post i zapewne to jest powodem, o czym napisałem. Przeczytaj jeszcze raz i zobacz czy to faktycznie o to ci chodziło. Jest teraz ten sam problem co wcześniej to znaczy, ze pasek bossbaru raz zleci do końca i bossbar znika, a potem się nie pokazuje. Moim namysłem było zrobienie, że pasek dolatuje do końca i potem wyskakuje kolejny bossbar o nazwie np.123 i te 2 bossbar dać pod "loop". I w kółko się wyświetlają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 24 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 lutego 2021 7 minut temu, Pietrekk144 napisał: Jest teraz ten sam problem co wcześniej to znaczy, ze pasek bossbaru raz zleci do końca i bossbar znika, a potem się nie pokazuje. Moim namysłem było zrobienie, że pasek dolatuje do końca i potem wyskakuje kolejny bossbar o nazwie np.123 i te 2 bossbar dać pod "loop". I w kółko się wyświetlają W takim razie najprościej zrobić to pętlą 'while'. Możesz pokazać kod? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietrekk144 1 Opublikowano 24 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 lutego 2021 Teraz, Kormic napisał: W takim razie najprościej zrobić to pętlą 'while'. Możesz pokazać kod? code.skript.pl - kod yulLqF5G - wszystko co napisałem resztę usunąłem bo nie działała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 24 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 lutego 2021 5 minut temu, Pietrekk144 napisał: code.skript.pl - kod yulLqF5G - wszystko co napisałem resztę usunąłem bo nie działała. No to w takim razie wszystko jest dobrze. Zrób sobie to w pętli 'while'. on join: while player is online: create bossbar... # Kod od bossbaru nr 1 # [...] create bossbar... # Kod od bossbaru nr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Pietrekk144 1
Witajcie!
Mam mały problem ze skrpytem na bossbar. A więc jak próbouję zrobić tak ze jest bossbar z napisem np.abc i potem drugi z napisem np.123.
Tylko problem jest z tym ze za kazdym razem jak tak robie skrypt nie chce zadziałać.
code.skript.pl - kod tdeNaoHk - to działająca część skrpytu.
Dzięki wielkie jak ktoś mi może wytłumaczyć i pokazać.
Miłego
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi