Skocz do zawartości
  • 0

Game Scoreboard Skript

AxonGames
 Udostępnij

Pytanie

Witam, chcialbym otrzymac skrypt na scoreboard, poniewaz potrzebuje go jako w poczekalni mam zmienna {czasstart}, i ona jest odliczaniem, i chcialbym scoreboard ktora sie przywoluje function dla graczy w world "poczek", i ogolnie chcem zeby te odliczanie od mojej zmiennej dzialalo bez opuznienia, albo jest jakis plugin ktorym mozna uzyc scoreboard w skript, bo slyszalem ze skript scoreboard sie buguje?

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
19 minut temu, AxonGames napisał:

Witam, chcialbym otrzymac skrypt na scoreboard, poniewaz potrzebuje go jako w poczekalni mam zmienna {czasstart}, i ona jest odliczaniem, i chcialbym scoreboard ktora sie przywoluje function dla graczy w world "poczek", i ogolnie chcem zeby te odliczanie od mojej zmiennej dzialalo bez opuznienia, albo jest jakis plugin ktorym mozna uzyc scoreboard w skript, bo slyszalem ze skript scoreboard sie buguje?

Ja polecam FeatherBoard. Jezeli cie dobrze rozumiem.

• 0
21 minut temu, AxonGames napisał:

Tworzenie scoreboardów w Skript jest naprawdę głupim pomysłem, odradzam to. Nie dość, że migoczą (flickerują), to jeszcze lagują serwer przy większej ilości graczy.

Jeżeli już uparłeś się na tego scoreboarda w Skript mimo moich ostrzeżeń, użyj SkRayFall. Poradnik masz Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!.

Przykład:

command /test:
	trigger:
		wipe player's sidebar
		set name of sidebar of player to "Test"
		set score "My Score:" in sidebar of player to 0
		wait 10 seconds
		wipe player's sidebar

Co do scoreboarda, zalecam użyć Featherboard lub QuickBoard. Placeholdery stworzysz sobie w dodatku skript-placeholders.

Dam przykład.

# Placeholder to %skript_time_played%

on placeholderapi request for prefix "skript":
	placeholder is "skript_time_played"
	set result to "%time played of player%"

• 0
1 minutę temu, Kormic napisał:

Tworzenie scoreboardów w Skript jest naprawdę głupim pomysłem, odradzam to. Nie dość, że migoczą (flickerują), to jeszcze lagują serwer przy większej ilości graczy.

Jeżeli już uparłeś się na tego scoreboarda w Skript mimo moich ostrzeżeń, użyj SkRayFall. Poradnik masz Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!.

Przykład:

command /test:
	trigger:
		wipe player's sidebar
		set name of sidebar of player to "Test"
		set score "My Score:" in sidebar of player to 0
		wait 10 seconds
		wipe player's sidebar

Co do scoreboarda, zalecam użyć Featherboard lub QuickBoard. Placeholdery stworzysz sobie w dodatku skript-placeholders.

Dam przykład.

# Placeholder to %skript_time_played%

on placeholderapi request for prefix "skript":
	placeholder is "skript_time_played"
	set result to "%time played of player%"

Tak, posiadam FeatherBoard zakupione i teraz po uplywie czasu z zmiennej zeby scoreboard zmienila sie na scoreboard ktora jest do w grze, a zniknela scoreboard poczekalni