maksjarzabek 0 Opublikowano 21 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2021 (edytowane) Witam, prosze o pomoc w stworzeniu skryptu do ladowania chunkow Chodzi mi o np zrespienie moba w miejscu gracza i zeby po wyjsciu gracza z serwera chunki wokol tego danego moba byly caly czas ladowane Bedzie to potrzebne na serwer survival do afczenia na farmach Edytowane 21 lutego 2021 przez maksjarzabek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 21 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2021 Godzinę temu, maksjarzabek napisał: Witam, prosze o pomoc w stworzeniu skryptu do ladowania chunkow Chodzi mi o np zrespienie moba w miejscu gracza i zeby po wyjsciu gracza z serwera chunki wokol tego danego moba byly caly czas ladowane Bedzie to potrzebne na serwer survival do afczenia na farmach Proszę. on chunk unload: cancel event Pamiętaj, że załadowane chunki są przechowywane w pamięci operacyjnej serwera, a więc zanim będziesz używał tego skryptu, upewnij się, że zaopatrzyłeś serwer w przyzwoitą ilość RAMu. Należy również pamiętać, że będzie to obciążenie dla procesora, gdyż wszystkie akcje na tych chunkach dalej będą się odbywały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maksjarzabek 0 Opublikowano 21 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2021 da rade zrobic "on chunk unload" tylko wokol jednego, wytypowanego moba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 21 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2021 15 minut temu, maksjarzabek napisał: da rade zrobic "on chunk unload" tylko wokol jednego, wytypowanego moba? A w jaki sposób jest wytypowany ten mob? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maksjarzabek 0 Opublikowano 21 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2021 (edytowane) customowa nazwa zombie mam skrypt ktory spawnuje zombie w miejscu gracza i nadaje mu nbt tagi (noai, invulnerable) i customową nazwe, tylko wlasnie mam problem z tymi chunkami Edytowane 21 lutego 2021 przez maksjarzabek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maksjarzabek 0 Opublikowano 21 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2021 nie wiem czy mozna by tak zrobic ale np po zrespieniu zombie dodaje kilka - kilkanascie chunkow wokol niego do variabli i wtedy dodac to do on chunk unload Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 21 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2021 3 minuty temu, maksjarzabek napisał: customowa nazwa zombie mam skrypt ktory spawnuje zombie w miejscu gracza i nadaje mu nbt tagi (noai, invulnerable) i customową nazwe, tylko wlasnie mam problem z tymi chunkami Skoro nie masz go nigdzie zapisanego, trzeba zapętlić wszystkie zombie. on chunk unload: loop all zombies in event-chunk: loop-entity's name is "custom name" cancel event stop 1 minutę temu, maksjarzabek napisał: nie wiem czy mozna by tak zrobic ale np po zrespieniu zombie dodaje kilka - kilkanascie chunkow wokol niego do variabli i wtedy dodac to do on chunk unload Można i tak zrobić, ale najpierw spróbuj z powyższym kodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maksjarzabek 0 Opublikowano 21 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 lutego 2021 (edytowane) on chunk unload: loop all zombies in event-chunk: if loop-entity's name is "&6BOT &7(%player%&7)": cancel event stop https://prnt.sc/102nquj dokladny kod ktory napisales tez nie dziala https://prnt.sc/102nznf Edytowane 21 lutego 2021 przez maksjarzabek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
maksjarzabek 0
Witam, prosze o pomoc w stworzeniu skryptu do ladowania chunkow
Chodzi mi o np zrespienie moba w miejscu gracza i zeby po wyjsciu gracza z serwera chunki wokol tego danego moba byly caly czas ladowane
Bedzie to potrzebne na serwer survival do afczenia na farmach
Edytowane przez maksjarzabekOdnośnik do komentarza
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi