Tworzę skrypt na zmodyfikowane standardowe zombie z nazwą oraz różnymi efektami dodatkowymi. Oto fragment mojego kodu.
on spawn of zombie:
wait 2 tick
chance of 100%:set name of entity to "Szybki Zombie"set max health of spawned entity to 10
heal the spawned entity
apply strength 1 to the entity for15 minutes
apply regeneration 1 to the entity for15 minutes
apply speed 3 to the entity for15 minutes
chance of 75%:set name of entity to "Powolny Zombie"set max health of spawned entity to 20
heal the spawned entity
apply strength 2 to the entity for15 minutes
apply regeneration 1 to the entity for15 minutes
apply speed 1 to the entity for15 minutes
stop
Mam kilka pytań. Liczę na zrozumienie i proszę o odpowiedzi na moje pytania.
1-Chciałbym ustawić różną prędkość dla każdego z rodzaju zombie. Ustawiając tak, jak wyżej każdy rodzaj zombie porusza się tak samo szybko
2-Czy jest możliwość zmiany skina spawnującego się zombie z pliku znajdującego się w folderze z serwerem lub z linku ulr?
3-Co zrobić aby jeden rodzaj zombie uciekał przed graczem?
4-Co zrobić aby zombie nie płonął w dzień? (nie chodzi o "fire resistance")
5-szukam inspiracji na efekty, które mógłbym nadać zombiakom- może ktoś ma jakiś ciekawy pomysł?
6-Ostanie, najważniejsze pytanie- Czy sposób, w który napisałem skrypt jest prawidłowy? Może lepiej wykonać to w inny sposób?
Pytanie
Iks 0
Siemka.
Tworzę skrypt na zmodyfikowane standardowe zombie z nazwą oraz różnymi efektami dodatkowymi. Oto fragment mojego kodu.
Mam kilka pytań. Liczę na zrozumienie i proszę o odpowiedzi na moje pytania.
1-Chciałbym ustawić różną prędkość dla każdego z rodzaju zombie. Ustawiając tak, jak wyżej każdy rodzaj zombie porusza się tak samo szybko
2-Czy jest możliwość zmiany skina spawnującego się zombie z pliku znajdującego się w folderze z serwerem lub z linku ulr?
3-Co zrobić aby jeden rodzaj zombie uciekał przed graczem?
4-Co zrobić aby zombie nie płonął w dzień? (nie chodzi o "fire resistance")
5-szukam inspiracji na efekty, które mógłbym nadać zombiakom- może ktoś ma jakiś ciekawy pomysł?
6-Ostanie, najważniejsze pytanie- Czy sposób, w który napisałem skrypt jest prawidłowy? Może lepiej wykonać to w inny sposób?
Edytowane przez IksOdnośnik do komentarza
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi