poprosturudy 1 Opublikowano 20 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 20 lutego 2021 Tak jak w temacie np mam zmienną {x} ustawioną na 2 i wtedy po dwóch dniach sie daje do 0. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 20 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 20 lutego 2021 11 minut temu, poprosturudy napisał: Tak jak w temacie np mam zmienną {x} ustawioną na 2 i wtedy po dwóch dniach sie daje do 0. Z góry dzięki Po ustawieniu tej zmiennej do kolejnej zmiennej ustaw 'now', czyli czas obecny. Następnie w periodicalu 'every 1 minute' sprawdzasz czy zmienna {x} jest ustawiona i czy różnica między 'now' a czasem zapisanym w zmiennej jest większa, bądź równa dwóm dniom. Jeżeli tak, czyścisz obie te zmienne. poprosturudy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 poprosturudy 1 Opublikowano 20 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 lutego 2021 1 minutę temu, Kormic napisał: Po ustawieniu tej zmiennej do kolejnej zmiennej ustaw 'now', czyli czas obecny. Następnie w periodicalu 'every 1 minute' sprawdzasz czy zmienna {x} jest ustawiona i czy różnica między 'now' a czasem zapisanym w zmiennej jest większa, bądź równa dwóm dniom. Jeżeli tak, czyścisz obie te zmienne. Mógłbyś napisać jakiś przykład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 20 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 20 lutego 2021 Teraz, poprosturudy napisał: Mógłbyś napisać jakiś przykład? To jest na tyle proste, że nie mam jak ci pokazać przykładu. Albo samemu to zrozumiesz, albo ja to napiszę. Wybieraj. poprosturudy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 poprosturudy 1 Opublikowano 20 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 lutego 2021 8 minut temu, Kormic napisał: To jest na tyle proste, że nie mam jak ci pokazać przykładu. Albo samemu to zrozumiesz, albo ja to napiszę. Wybieraj. Sorka że tak ci zawracam ale jak byś mógł sam napisać to by było super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1925 Opublikowano 20 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 20 lutego 2021 Teraz, poprosturudy napisał: Sorka że tak ci zawracam ale jak byś mógł sam napisać to by było super Proszę. set {x} to 2 set {xTime} to now every 1 minute: {x} is set difference between {xTime} and now is greater than or equal to 2 days clear {xTime} and {x} poprosturudy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 poprosturudy 1 Opublikowano 20 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 lutego 2021 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
poprosturudy 1
Tak jak w temacie np mam zmienną {x} ustawioną na 2 i wtedy po dwóch dniach sie daje do 0. Z góry dzięki
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi