suchymonster 2 Opublikowano 20 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 20 lutego 2021 Cześć, czy wartość pobraną z "time played of player" w jakiś sposób mogę przerobić na doubla? parsed as numer nie działa wyświetla się none. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 20 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 20 lutego 2021 15 minut temu, suchymonster napisał: Cześć, czy wartość pobraną z "time played of player" w jakiś sposób mogę przerobić na doubla? parsed as numer nie działa wyświetla się none. Z góry dziękuję za pomoc A jak ty byś chciał to przerobić? poprosturudy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suchymonster 2 Opublikowano 20 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 lutego 2021 3 minuty temu, Kormic napisał: A jak ty byś chciał to przerobić? chciałbym mieć samą wartość numeryczną, ponieważ wstawiam ten czas do topki, i brzydko wygląda jak czas podawany jest w wartościach po angielsku więc zamieniam je na polski, tylko że wtedy funkcja na topke nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 20 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 20 lutego 2021 14 minut temu, suchymonster napisał: chciałbym mieć samą wartość numeryczną, ponieważ wstawiam ten czas do topki, i brzydko wygląda jak czas podawany jest w wartościach po angielsku więc zamieniam je na polski, tylko że wtedy funkcja na topke nie działa W takim razie rób sobie topkę na zwykłych timespanach, a następnie zapętl wyniki topki i podmień angielskie timespany na polskie. poprosturudy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suchymonster 2 Opublikowano 22 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2021 W dniu 20.02.2021 o 02:07, Kormic napisał: W takim razie rób sobie topkę na zwykłych timespanach, a następnie zapętl wyniki topki i podmień angielskie timespany na polskie. mam to aktualnie tak zrobione, chciałem zrobić aby pokazywało się to w godzinach, nie w dniach. I myślałem że o czymś nie wiem, ale chyba po prostu się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 22 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2021 (edytowane) 4 minuty temu, suchymonster napisał: mam to aktualnie tak zrobione, chciałem zrobić aby pokazywało się to w godzinach, nie w dniach. I myślałem że o czymś nie wiem, ale chyba po prostu się nie da Mógłbyś równie dobrze liczyć sobie różnicę unix timestampów między wejściem i wyjściem gracza na serwer. Następnie sobie sumujesz to z wszystkimi poprzednimi czasami online. A jeżeli gracz jest na serwerze, sprawdzasz różnicę timestamp między wejściem, a timestamp czasu obecnym (now). Jak skończysz, mogę ci podrzucić funkcję przeliczającą ilość sekund na format "godziny:minuty:sekundy". Edytowane 22 lutego 2021 przez Kormic poprosturudy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suchymonster 2 Opublikowano 22 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2021 6 minut temu, Kormic napisał: Mógłbyś równie dobrze liczyć sobie różnicę unix timestampów między wejściem i wyjściem gracza na serwer. Następnie sobie sumujesz to z wszystkimi poprzednimi czasami online. A jeżeli gracz jest na serwerze, sprawdzasz różnicę timestamp między wejściem, a timestamp czasu obecnym (now). Jak skończysz, mogę ci podrzucić funkcję przeliczającą ilość sekund na format "godziny:minuty:sekundy". a teraz by nie dało rady tej funkcji zastosować, bo nie do końca rozumiem, czym się będzie ta wartość obliczana różnić od tej pobieranej z time played of player Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 22 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 lutego 2021 Teraz, suchymonster napisał: a teraz by nie dało rady tej funkcji zastosować, bo nie do końca rozumiem, czym się będzie ta wartość obliczana różnić od tej pobieranej z time played of player Tym będzie się różnić, że unix timestamp zwraca ilość sekund, która minęła od 1 stycznia 1970 roku. Na tej podstawie będziemy sobie obliczali różnicę. Unix timestamp zwraca zwykłą liczbę, natomiast 'time played of player' zwraca wartość typu 'timespan'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
suchymonster 2
Cześć, czy wartość pobraną z "time played of player" w jakiś sposób mogę przerobić na doubla? parsed as numer nie działa wyświetla się none.
Z góry dziękuję za pomoc
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi