Skocz do zawartości
  • 0

/seen - gracz nigdy nie był na serwerze

Suchy
 Udostępnij

Pytanie

Siema, mam problem z komendą /seen, raz działa, raz nie, chociaż częściej nie działa niż działa, gdy wpisuję /seen nick, dostaję komunikat, ze gracz nigdy nie był na serwerze, mimo iż był, i to nawet w ciągu ostatnich 48h.
Czy ktoś ma jakiś pomysł od czego może wynikać ten problem? 

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
4 minuty temu, Suchy napisał:

Siema, mam problem z komendą /seen, raz działa, raz nie, chociaż częściej nie działa niż działa, gdy wpisuję /seen nick, dostaję komunikat, ze gracz nigdy nie był na serwerze, mimo iż był, i to nawet w ciągu ostatnich 48h.
Czy ktoś ma jakiś pomysł od czego może wynikać ten problem? 

Zakładam, że "/seen" z Essentials.

Spróbuj włączyć serwer z samym Essentials i potestuj. Jeżeli zadziała, znaczy że któryś z pluginów przeszkadzał Essentials.

Jeżeli nadal nie działa, z samym Essentials jest problem i przydałoby się ponownie pobrać lub zaktualizować.

• 0
3 minuty temu, Suchy napisał:

Czy ten komunikat - "You are running a server with limited API functionality. EssentialsX will still work, but certain features may be disabled" może być przyczyną? :v

Teoretycznie nie powinien, ale może być z tym powiązany.

Podaj silnik oraz wersję serwera.

• 0
55 minut temu, Suchy napisał:

Wersja serwera 1.16.4

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Myślałem, że to jakiś Bukkit będzie czy coś. Spigot nie taki zły.

Jeżeli możesz i chcesz mieć lepszy silnik, pobierz Purpur.

Co do samego Essentials, spróbuj z wszystkimi wyżej wypisanymi przeze mnie rzeczami.

• 0
2 minuty temu, Kormic napisał:

Myślałem, że to jakiś Bukkit będzie czy coś. Spigot nie taki zły.

Jeżeli możesz i chcesz mieć lepszy silnik, pobierz Purpur.

Co do samego Essentials, spróbuj z wszystkimi wyżej wypisanymi przeze mnie rzeczami.

Niestety, ale hosting nie oferuje takiego silnika :/ A siedzę na hostingu, bo wychodzi taniej patrząc, że mam serwer głównie dla znajomych a ja sam się na nim bawię konfigurując go :P Kto wie, może i kiedyś serwer się rozrośnie

Co to Twojego sposobu, wywaliłem wszystkie pluginy, zostawiłem sam essentials i bez zmian :/ 

E0F8RMM.png

Czy to, że "jestem 55 wersji do tyłu" może być przyczyną?

• 0
1 minutę temu, Suchy napisał:

Niestety, ale hosting nie oferuje takiego silnika :/ A siedzę na hostingu, bo wychodzi taniej patrząc, że mam serwer głównie dla znajomych a ja sam się na nim bawię konfigurując go :P Kto wie, może i kiedyś serwer się rozrośnie

Co to Twojego sposobu, wywaliłem wszystkie pluginy, zostawiłem sam essentials i bez zmian :/ 

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Czy to, że "jestem 55 wersji do tyłu" może być przyczyną?

Zaktualizowanie silnika zawsze wyjdzie ci na dobre.

Zobacz czy masz Tuinity. Jeżeli nie, użyj PaperSpigota (Papera).

• 0

Dostępne silniki to: Standard, Bukkit, Spigot, MCPC Plus, Forge, Tekkit, Tekkit Classic, Hexxit oraz FTB Ultimate.
Jeżeli aktualizacja serwera polega na podmianie pliku spigot-1.16.4.jar w głównym katalogu serwera to niestety, w ten sposób to nie działa, nie mogę później odpalić serwera, bo mam komunikat o złych parametrach startowych (czy jakoś tak) aczkolwiek wysłałem już ticketa na helpdesku, może sami to zrobią

• 0
5 minut temu, Suchy napisał:

Dostępne silniki to: Standard, Bukkit, Spigot, MCPC Plus, Forge, Tekkit, Tekkit Classic, Hexxit oraz FTB Ultimate.
Jeżeli aktualizacja serwera polega na podmianie pliku spigot-1.16.4.jar w głównym katalogu serwera to niestety, w ten sposób to nie działa, nie mogę później odpalić serwera, bo mam komunikat o złych parametrach startowych (czy jakoś tak) aczkolwiek wysłałem już ticketa na helpdesku, może sami to zrobią

W takim razie pozostań przy Spigot'cie. Trudno.

Nie ma możliwości aktualizacji poprzez panel serwera?