Skocz do zawartości

Skrypt na broadcast i dawanie rang

Rafesqu

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Rafesqu napisał:

Witam dzis wam przedstawie skrypt 2w1

WAZNE INFO! /ranga jest kompatybilna tylko z Luckperms! (Nie ogarniam pexa ;P)

Kod Skryptu

Download

1. Można w bardzo prosty sposób dodać kompatybilność z PermissionsEx.

"/pex user <nazwa gracza> group add <nazwa grupy>"

Już wiesz jak sobie to podstawić. Możesz dodać ustawianie pluginu zarządzającego permisjami przykładowo w sekcji 'options' i w kodzie sprawdzasz ustawioną wartość jakiś prostym warunkiem.

2. Na końcu komendy "/bc" efekt 'stop' jest zbędny i nie ma żadnego wpływu na działanie kodu.

3. W komendach z argumentami właściwie nie sprawdzasz czy argumenty są ustawione. Przez to w broadcast'cie będzie "<none>", a w komendzie nadającej grupy osobą otrzymującą ją będzie również "<none>".

Rozumiem, że skrypt pełni swego rodzaju mini-Essentials. W takim razie proponuję dodać jeszcze kilka innych bajerów tak, aby faktycznie był to taki mały zastępca pluginu Essentials.

Tak wogule to ja  nie dopracowalem tego skryptu ale tak dopracuje aby bylo mozna rangi usuwac i jeszcze zrobie aby byl title zamiast wiadomosci ;D

20 godzin temu, Kormic napisał:

1. Można w bardzo prosty sposób dodać kompatybilność z PermissionsEx.

"/pex user <nazwa gracza> group add <nazwa grupy>"

Już wiesz jak sobie to podstawić. Możesz dodać ustawianie pluginu zarządzającego permisjami przykładowo w sekcji 'options' i w kodzie sprawdzasz ustawioną wartość jakiś prostym warunkiem.

2. Na końcu komendy "/bc" efekt 'stop' jest zbędny i nie ma żadnego wpływu na działanie kodu.

3. W komendach z argumentami właściwie nie sprawdzasz czy argumenty są ustawione. Przez to w broadcast'cie będzie "<none>", a w komendzie nadającej grupy osobą otrzymującą ją będzie również "<none>".

Rozumiem, że skrypt pełni swego rodzaju mini-Essentials. W takim razie proponuję dodać jeszcze kilka innych bajerów tak, aby faktycznie był to taki mały zastępca pluginu Essentials.

A jak mozna cos takiego zrobic?? (Chodzi mi o te ustawianie pluginu w sekcji options) ja tego nie ogarniam xD mozesz mi przepisac ten kod z takim czyms????

Glicz

Łączę posty.

Notatka dodana przez Glicz

Teraz, Rafesqu napisał:

A jak mozna cos takiego zrobic?? (Chodzi mi o te ustawianie pluginu w sekcji options) ja tego nie ogarniam xD mozesz mi przepisac ten kod z takim czyms????

Podam przykład.

options:
	# PermissionsEx (PEX) lub LuckPerms (LP)
	usedPlugin: PEX

# Jakiś kod:
if "{@usedPlugin}" is "PermissionsEx" or "PEX":
	# Komenda od PEXa
else if "{@usedPlugin}" is "LuckPerms" or "LP":
	# Komenda od LP

Powinno pomóc.

Aaaaa

1 godzinę temu, Kormic napisał:

Podam przykład.

options:
	# PermissionsEx (PEX) lub LuckPerms (LP)
	usedPlugin: PEX

# Jakiś kod:
if "{@usedPlugin}" is "PermissionsEx" or "PEX":
	# Komenda od PEXa
else if "{@usedPlugin}" is "LuckPerms" or "LP":
	# Komenda od LP

Powinno pomóc.

Ja jestem jakis nieogarniety, napiszesz mi ten kod z tymi zmianami???? (Bo poprostu nwm)

Edytowane przez Rafesqu
Glicz

Łączę posty.

Teraz, Kormic napisał:

Nigdzie nie masz w sekcji 'options' ustawionego 'usedPlugin', dlatego zapewne są błędy.

Zobacz na mój przykład, a zrozumiesz.

Nie zrozumialem dodalem do options usedPlugin i i tak sa bledy jak nie ze spacjami to z tym ze another "if" or "else if" jest pff

32 minuty temu, Kormic napisał:

Przeładuj skrypt i pokaż błędy.

[16:23:30 ERROR]: indentation error: expected 8 spaces, but found 2 tabs (Skrypcior By Rafesqu.sk, line 12: usedPlugin: PEX')
[16:23:30 ERROR]: indentation error: expected 8 spaces, but found 4 spaces (Skrypcior By Rafesqu.sk, line 16: send "{@SerwerPrefix} » &4&lScript loaded!" to console')
[16:23:30 ERROR]: indentation error: expected 8 spaces, but found 2 tabs (Skrypcior By Rafesqu.sk, line 32: if arg 1 is set:')
[16:23:30 ERROR]: indentation error: expected 8 spaces, but found 3 tabs (Skrypcior By Rafesqu.sk, line 33: broadcast "{@SerwerPrefix} &8» &c%arg%"')
[16:23:30 ERROR]: indentation error: expected 8 spaces, but found 2 tabs (Skrypcior By Rafesqu.sk, line 34: if arg 2 is not set:')
[16:23:30 ERROR]: indentation error: expected 8 spaces, but found 3 tabs (Skrypcior By Rafesqu.sk, line 35: send "&8» &7Poprawne uzycie: &c/ranga NickGracza Ranga"')
[16:23:30 WARN]: Empty configuration section! You might want to indent one or more of the subsequent lines to make them belong to this section or remove the colon at the end of the line if you don't want this line to start a section. (Skrypcior By Rafesqu.sk, line 31: trigger:')
[16:23:30 ERROR]: indentation error: expected 12 spaces, but found 3 tabs (Skrypcior By Rafesqu.sk, line 44: if "{@usedPlugin}" is "PermissionsEx" or "PEX":')
[16:23:30 ERROR]: indentation error: expected 12 spaces, but found 4 tabs (Skrypcior By Rafesqu.sk, line 45: loop all players:')
[16:23:30 ERROR]: indentation error: expected 12 spaces, but found 5 tabs (Skrypcior By Rafesqu.sk, line 46: execute console command "/pex user %arg 1% group add %arg 2%')
[16:23:30 ERROR]: indentation error: expected 12 spaces, but found 5 tabs (Skrypcior By Rafesqu.sk, line 47: send title "&6&lItemShop" with subtitle "&e&lGracz %arg 1% Zakupil range %arg 2%!" to loop-players for 5 seconds')
[16:23:30 ERROR]: indentation error: expected 12 spaces, but found 3 tabs (Skrypcior By Rafesqu.sk, line 48: else if "{@usedPlugin}" is "LuckPerms" or "LP":')
[16:23:30 ERROR]: indentation error: expected 12 spaces, but found 5 tabs (Skrypcior By Rafesqu.sk, line 49: execute console command "/lp user %arg 1% parent set default"')
[16:23:30 ERROR]: indentation error: expected 12 spaces, but found 5 tabs (Skrypcior By Rafesqu.sk, line 50: send title "&6&lItemShop" with subtitle "&e&lGracz %arg 1% Zakupil range %arg 2%!" to loop-players for 5 seconds')
[16:23:30 ERROR]: indentation error: expected 12 spaces, but found 3 tabs (Skrypcior By Rafesqu.sk, line 51: if arg 2 is not set:')
[16:23:30 ERROR]: indentation error: expected 12 spaces, but found 4 tabs (Skrypcior By Rafesqu.sk, line 52: send "&8» &7Poprawne uzycie: &c/ranga NickGracza Ranga"')
[16:23:30 WARN]: Empty configuration section! You might want to indent one or more of the subsequent lines to make them belong to this section or remove the colon at the end of the line if you don't want this line to start a section. (Skrypcior By Rafesqu.sk, line 43: if arg 2 is set:')
[16:23:30 ERROR]: indentation error: expected 12 spaces, but found 3 tabs (Skrypcior By Rafesqu.sk, line 60: if "{@usedPlugin}" is "PermissionsEx" or "PEX":')
[16:23:30 ERROR]: indentation error: expected 12 spaces, but found 4 tabs (Skrypcior By Rafesqu.sk, line 61: execute console command "/pex user %arg 1% group default"')
[16:23:30 ERROR]: indentation error: expected 12 spaces, but found 4 tabs (Skrypcior By Rafesqu.sk, line 62: send title "&6Rangi" with subtitle "&e&lUsuneles graczowi %arg 1% Range %arg 2%!" to player for 5 seconds')
[16:23:30 WARN]: Empty configuration section! You might want to indent one or more of the subsequent lines to make them belong to this section or remove the colon at the end of the line if you don't want this line to start a section. (Skrypcior By Rafesqu.sk, line 63: else if "{@usedPlugin}" is "LuckPerms" or "LP":')
[16:23:30 ERROR]: indentation error: expected 12 spaces, but found 3 tabs (Skrypcior By Rafesqu.sk, line 66: if arg 2 is not set:')
[16:23:30 ERROR]: undefined option {@usedPlugin} (Skrypcior By Rafesqu.sk, line 63: else if "{@usedPlugin}" is "LuckPerms" or "LP":')
[16:23:30 ERROR]: 'else if' has to be placed just after another 'if' or 'else if' section (Skrypcior By Rafesqu.sk, line 63: else if "{@usedPlugin}" is "LuckPerms" or "LP":')
[16:23:30 ERROR]: Can't understand this condition/effect: end "&8» &7Poprawne uzycie: &c/usunrange NickGracza Ranga" (Skrypcior By Rafesqu.sk, line 67: end "&8» &7Poprawne uzycie: &c/usunrange NickGracza Ranga"')
[16:23:30 INFO]: Loaded 1 script with a total of 0 triggers and 4 commands in 0.05 seconds
[16:23:30 INFO]: [Skript] Encountered 22 errors while reloading the config and all scripts!
[16:23:30 WARN]: Can't keep up! Is the server overloaded? Running 11584ms or 231 ticks behind

We mi ten skrypt napisz aby dzialal

Glicz

Wstawiam błędy w code, łączę posty.

• Szifter zablokował(a) ten temat
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...