Witam, mam problem z pewnym skryptem, chodzi o to, że chciałbym podczas dropu jednego itemu, mam na myśli perły, bo cały czas mi się [ciach ~ :piesek:] jak pisałem w pluginie,a potrzebuje na szybko więc napisałem w skrypcie. Jednak problem jest taki, że w pluginie napisałem drop do ekwipunku, ale gdy ekwipunek jest pełny itemy wylatują na ziemie podczas dropu.
Z perłą chciałem tak zrobić i cały czas crashowało plugin, nie wiem jaki był błąd, próbowalem wszystkiego.
A moje pytanie jest takie jak zrobić z 'else:' gdy ekwipunek jest pełny item podczas dropu powinien wylatywać na ziemie, a nie wiem jak :/ Ma ktoś wiedzę na ten temat?
Chodzi o to, że jeśli ekwipunek jest pełen to item leci na ziemie, obok gracza, a jeśli jest wolne miejsce w equ, to od razu dodaje dla gracza item. Wie ktoś co trzeba dodać? :>
on mine of stone: if player's gamemode is survival: if player's y-coordinate is smaller than {@wysokosc_perla}: chance of {@chance_perla}%: if player's tool is pickaxe of fortune 0: add ender pearl to the player's inventory else: if player's tool is pickaxe of fortune 1: chance of 50%: add ender pearl to the player's inventory else: add 2 ender pearl to the player's inventory else: if player's tool is pickaxe of fortune 2: chance of 33%: add ender pearl to the player's inventory else: chance of 33%: add 2 ender pearl to the player's inventory else: add 3 ender pearl to the player's inventory else: if player's tool is pickaxe of fortune 3: chance of 25%: add ender pearl to the player's inventory else: chance of 25%: add 2 ender pearl to the player's inventory else: chance of 25%: add 3 ender pearl to the player's inventory else: chance of 25%: add 4 ender pearl to the player's inventory
Pytanie
SizZ 0
Witam, mam problem z pewnym skryptem, chodzi o to, że chciałbym podczas dropu jednego itemu, mam na myśli perły, bo cały czas mi się [ciach ~ :piesek:] jak pisałem w pluginie,a potrzebuje na szybko więc napisałem w skrypcie. Jednak problem jest taki, że w pluginie napisałem drop do ekwipunku, ale gdy ekwipunek jest pełny itemy wylatują na ziemie podczas dropu.
Z perłą chciałem tak zrobić i cały czas crashowało plugin, nie wiem jaki był błąd, próbowalem wszystkiego.
A moje pytanie jest takie jak zrobić z 'else:' gdy ekwipunek jest pełny item podczas dropu powinien wylatywać na ziemie, a nie wiem jak :/ Ma ktoś wiedzę na ten temat?
Chodzi o to, że jeśli ekwipunek jest pełen to item leci na ziemie, obok gracza, a jeśli jest wolne miejsce w equ, to od razu dodaje dla gracza item. Wie ktoś co trzeba dodać? :>
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi