Witam, mam problem w opięciu drzewek, a raczej ich późniejszy odczyt
Najpierw dla testów, stockowo ustalam na on death szerszego kodu.
Ustalam taki kod Skript:
if yml "hunters.%attacker%" in file "hunters" doesn't exist:
set yml value "hunters.%attacker%" of file "hunters" to attacker
if yml "hunters.%attacker%.zabici" in file "hunters" doesn't exist:
set yml value "hunters.%attacker%.zabici" of file "hunters" to victim
if yml "hunters.%attacker%.zabici.%victim%.Ilosc" in file "hunters" doesn't exist:
set yml value "hunters.%attacker%.zabici.%victim%.Ilosc" of file "hunters" to 1
else:
set {_cyfra} to yml value "hunters.%attacker%.zabici.%victim%.Ilosc" of file "hunters"
add 1 to {_cyfra}
set yml value "hunters.%attacker%.zabici.%victim%.Ilosc" of file "hunters" to {_cyfra}
Pytanie
DirtyHeroine 0
Witam, mam problem w opięciu drzewek, a raczej ich późniejszy odczyt
Najpierw dla testów, stockowo ustalam na on death szerszego kodu.
Ustalam taki kod Skript:
if yml "hunters.%attacker%" in file "hunters" doesn't exist: set yml value "hunters.%attacker%" of file "hunters" to attacker if yml "hunters.%attacker%.zabici" in file "hunters" doesn't exist: set yml value "hunters.%attacker%.zabici" of file "hunters" to victim if yml "hunters.%attacker%.zabici.%victim%.Ilosc" in file "hunters" doesn't exist: set yml value "hunters.%attacker%.zabici.%victim%.Ilosc" of file "hunters" to 1 else: set {_cyfra} to yml value "hunters.%attacker%.zabici.%victim%.Ilosc" of file "hunters" add 1 to {_cyfra} set yml value "hunters.%attacker%.zabici.%victim%.Ilosc" of file "hunters" to {_cyfra}
tworzy mi YML:
hunters: Gracz1: zabici: ReQuiem: Ilosc: 2 Lapek1: Ilosc: 2 ReQuiem: zabici: Lapek2: Ilosc: 1 Gracz1: Ilosc: 1
no i niby okej ale wydaje mi się, że ŹLE to tworzę.
Edytowane przez DirtyHeroinebo później chciałbym ODCZYTAĆ TO z pliku i nie mogę.. help ;/
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi