Mam 2 serwery, które mają skrypt na zliczanie czasu online i przekładanie go na zmienną. Oto fragment jak to wygląda:
every 1 minute in world "world":
loop all players:
if loop-player is not AFK:
if loop-player has permission "ekipa.info":
add 1 to {aminutanorma::%loop-player%}
if {aminutanorma::%loop-player%} is 60:
set {aminutanorma::%loop-player%} to 0
add 1 to {agodzinanorma::%loop-player%}
send "&aWypełniłeś/aś kolejną godzinę normy! W bieżącym tygodniu masz już &e&l%{agodzinanorma::%loop-player%}%&a." to loop-player
I teraz pytanko. Jak mogę zrobić, żeby ta zmienna była globalna - czyli czas online na serwerze Skyblock był widoczny w zmiennej wyświetlanej na Survivalu. Jest taka opcja?
Pytanie
Byialy 0
Siemanko!
Mam 2 serwery, które mają skrypt na zliczanie czasu online i przekładanie go na zmienną. Oto fragment jak to wygląda:
every 1 minute in world "world": loop all players: if loop-player is not AFK: if loop-player has permission "ekipa.info": add 1 to {aminutanorma::%loop-player%} if {aminutanorma::%loop-player%} is 60: set {aminutanorma::%loop-player%} to 0 add 1 to {agodzinanorma::%loop-player%} send "&aWypełniłeś/aś kolejną godzinę normy! W bieżącym tygodniu masz już &e&l%{agodzinanorma::%loop-player%}%&a." to loop-playerI teraz pytanko. Jak mogę zrobić, żeby ta zmienna była globalna - czyli czas online na serwerze Skyblock był widoczny w zmiennej wyświetlanej na Survivalu. Jest taka opcja?
https://skript.pl/temat/45588-globalna-zmienna-bungeecord/Udostępnij na innych stronach
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi