Skocz do zawartości

Propozycja zmiany taryfikatora oraz regulaminu

Inicjatywa  

7 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy powinny być kary za odkopywanie tematów?

• Tak.
      5
    • Nie.
      2
  2. 2. Czy powinny być kary za krótkie opinie, opinie bez argumentów?

• Tak.
      6
    • Nie.
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Usunięty#34161

Witam. Sporo osób odkopuje dawno zapomniane tematy. Proponuję więc dodanie w taryfikatorze zapisu:

• (§x.x.x.x - odkopywanie tematów) ukrycie posta i od 0 do 1 punktu ostrzeżeń na miesiąc,

Chciałbym zapobiec odkopywaniu tematów nieaktywnych od ponad 3 miesięcy, by w dziale w pierwszej kolejności nie pojawiały się legendarne tematy. Wiele razy widziałem odkopane przez użytkowników tematy z 2018 roku. No szanujmy się, pora zacząć temu zapobiegać.

Uważam również, iż wszelkie opinie (autorskich pluginów, autorskich skryptów, serwerów z działu Prezentacje Serwerów Minecraft) powinny posiadać argumenty. Dużo osób wykorzystuje ten sposób do nabijania sobie postów pisząc: 

• skrypt 8/10
  • fajny serwer
  • nawet spoko
  • nwm czy mi to sie przyda ale ok

Chciałbym więc by za tego typu wypowiedzi byłoby można dostać ostrzeżenie jako §2.2.2.2. Na obecną chwilę z taką wypowiedzią moderacja raczej nic zrobić nie może, bo ocenia serwer. Według mnie opinie powinny wyglądać tak:

• Na serwerze jest xyz. Charakteryzuje się on xyz. Administracja jest xyz, chociaż czasami jest xyz. Zasady są xyz. Według mnie serwer zasługuje na ocenę xyz/xyz.
  • Fajny skrypt, użyję go na swoim serwerze. Zalety: xyz Wady: xyz Sugestie: xyz

Podsumowując:

• kary za odkopywanie tematów,
  • kary za opinię bez żadnych argumentów, kary za krótkie opinie składające się tylko z "fajny serwer".

By każdy nie musiał pisać co o tym sądzi, zostawiam ankietkę.

Spoiler

Libter nie bij, jeżeli napisałem to w złym dziale. Pierwszy raz piszę inicjatywę, oraz jestem pierwszym normalnym użytkownikiem piszącym propozycję zmiany od jakichś dwóch lat. Ostatnia propozycja zmiany w regulaminie powstała 1 września 2018 roku przez DeltaT.

oczywiscie licze na... wsm co bede prosic skoro tylko ty to masz :bezkappy:

Edytowane przez xKameelos
https://skript.pl/temat/45575-propozycja-zmiany-taryfikatora-oraz-regulaminu/

Gość Usunięty#34161

Dostałem informację, iż za to:

35 minut temu, xNightix_ napisał:

Uważam również, iż wszelkie opinie (autorskich pluginów, autorskich skryptów, serwerów z działu Prezentacje Serwerów Minecraft) powinny posiadać argumenty. Dużo osób wykorzystuje ten sposób do nabijania sobie postów pisząc: 

• skrypt 8/10
  • fajny serwer
  • nawet spoko

można karać. Pozostaje więc tylko kwestia odkopywania tematów.

https://skript.pl/temat/45575-propozycja-zmiany-taryfikatora-oraz-regulaminu/#findComment-287084

1 godzinę temu, xNightix_ napisał:

Pozostaje więc tylko kwestia odkopywania tematów.

bezsensownego | bezpodstawnego odkopywania tematów*

nie wrzucaj wszystkiego do jednego worka, amen.

Edytowane przez PanMaruda
https://skript.pl/temat/45575-propozycja-zmiany-taryfikatora-oraz-regulaminu/#findComment-287120

W dniu 10.02.2021 o 17:46, xNightix_ napisał:

Chciałbym zapobiec odkopywaniu tematów nieaktywnych od ponad 3 miesięcy, by w dziale w pierwszej kolejności nie pojawiały się legendarne tematy. Wiele razy widziałem odkopane przez użytkowników tematy z 2018 roku. No szanujmy się, pora zacząć temu zapobiegać.

Jeśli ktoś odkopuje sensownym postem to nie widzę powodu by tego zabraniać tylko dlatego, że temat jest stary. Nie należy dyskryminować zawartości na forum ze względu na datę. Jeśli ktoś odkopuje postem, który nie wnosi nic do tematu to traktujemy to jak każdy inny post podlegający pod §2.2.2.2.

W dniu 10.02.2021 o 17:46, xNightix_ napisał:

• skrypt 8/10
  • fajny serwer
  • nawet spoko

Chciałbym więc by za tego typu wypowiedzi byłoby można dostać ostrzeżenie jako §2.2.2.2. Na obecną chwilę z taką wypowiedzią moderacja raczej nic zrobić nie może, bo ocenia serwer.

Takie wypowiedzi są traktowane jako post niewnoszący nic do tematu, patrz wyrok z 03.12.2016 w sprawie vDrago odwołującego się od decyzji Myszaka.

Podsumowując - inicjatywa zostaje odrzucona.

https://skript.pl/temat/45575-propozycja-zmiany-taryfikatora-oraz-regulaminu/#findComment-287352

• Libter zablokował(a) ten temat
Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...