Usunięty#31276 2 Opublikowano 5 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 5 lutego 2021 Czy mam możliwość aby po kliknięciu npc przenosiło mnie na drugi serwer? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 6 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 6 lutego 2021 (edytowane) 12 godzin temu, Szygran napisał: Czy mam możliwość aby po kliknięciu npc przenosiło mnie na drugi serwer? Tak, jak najbardziej. Używasz eventu PlayerInteractEntityEvent i sprawdzasz czy getRightClicked() to ten twój NPC (możesz przykładowo po nazwie). Reszta zabawy to przełączanie gracza na drugi serwer. Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! EDIT: Co do sprawdzania NPC, najlepiej tutaj wykorzystać metadaty. Każdy NPC posiada metadatę "NPC". if (e.getRightClicked().hasMetadata("NPC")) { // Dalszy kod } Edytowane 6 lutego 2021 przez Kormic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#31276 2 Opublikowano 7 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 lutego 2021 W dniu 6.02.2021 o 10:16, Kormic napisał: Tak, jak najbardziej. Używasz eventu PlayerInteractEntityEvent i sprawdzasz czy getRightClicked() to ten twój NPC (możesz przykładowo po nazwie). Reszta zabawy to przełączanie gracza na drugi serwer. Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! EDIT: Co do sprawdzania NPC, najlepiej tutaj wykorzystać metadaty. Każdy NPC posiada metadatę "NPC". if (e.getRightClicked().hasMetadata("NPC")) { // Dalszy kod } ok dzk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#34161 123 Opublikowano 7 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 7 lutego 2021 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Usunięty#31276 2
Czy mam możliwość aby po kliknięciu npc przenosiło mnie na drugi serwer?
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi