WHITEOXPL 0 Opublikowano 1 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2021 (edytowane) Edytowane 2 lutego 2021 przez WHITEOXPL Naprawiam formatowanie na ciemnym motywie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kormic 1 824 Opublikowano 1 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2021 Widać, że w parę minut, bo się tak rozpędziłeś, że nawet nie sprawdziłeś czy skrypt aby na pewno nie posiada błędów. 1. W każdym '%arg 1%' i '%arg 2%' masz spację na końcu, która spowoduje błąd. 2. Do JSONa w Skript nie jest potrzebne SkQuery, sam Skript tutaj wystarczy. Zobacz sobie na forum poradnik Pana Marudy, w którym jest pokazane jak można to zrobić. 3. Zamiast zapętlać wszystkich graczy możesz ustawić ich do listy z pomocą 'filter input', aby móc następnie wysyłać wiadomości do tej listy. set {_players::*} to all players where [input has permission "permisja.permisja"] # Wysyłanie wiadomości 4. Zalecam unikać jak ognia zagnieżdżania w sobie warunków, gdyż przez nie kod traci na czytelności. # Jak ty to robisz: if arg-1 is set: if arg-2 is set: if arg-3 is set: # Dalszy kod else: send "Podaj argument nr 3!" else: send "Podaj argument nr 2!" else: send "Podaj argument nr 1!" # Jak ja bym to zrobił: if arg-1 is not set: send "Podaj argument nr 1!" stop if arg-2 is not set: send "Podaj argument nr 2!" stop if arg-3 is not set: send "Podaj argument nr 3!" stop # Dalszy kod Widać różnicę, nieprawdaż? Glicz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usunięty#34161 123 Opublikowano 1 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2021 Ten temat został przeniesiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WHITEOXPL 0 Opublikowano 2 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2021 W dniu 1.02.2021 o 20:41, Kormic napisał: Widać, że w parę minut, bo się tak rozpędziłeś, że nawet nie sprawdziłeś czy skrypt aby na pewno nie posiada błędów. 1. W każdym '%arg 1%' i '%arg 2%' masz spację na końcu, która spowoduje błąd. 2. Do JSONa w Skript nie jest potrzebne SkQuery, sam Skript tutaj wystarczy. Zobacz sobie na forum poradnik Pana Marudy, w którym jest pokazane jak można to zrobić. 3. Zamiast zapętlać wszystkich graczy możesz ustawić ich do listy z pomocą 'filter input', aby móc następnie wysyłać wiadomości do tej listy. set {_players::*} to all players where [input has permission "permisja.permisja"] # Wysyłanie wiadomości 4. Zalecam unikać jak ognia zagnieżdżania w sobie warunków, gdyż przez nie kod traci na czytelności. # Jak ty to robisz: if arg-1 is set: if arg-2 is set: if arg-3 is set: # Dalszy kod else: send "Podaj argument nr 3!" else: send "Podaj argument nr 2!" else: send "Podaj argument nr 1!" # Jak ja bym to zrobił: if arg-1 is not set: send "Podaj argument nr 1!" stop if arg-2 is not set: send "Podaj argument nr 2!" stop if arg-3 is not set: send "Podaj argument nr 3!" stop # Dalszy kod Widać różnicę, nieprawdaż? Co do nie wpisania argumentów zrobiłem to else gdyż gdy wpisywałem tak jak ty tutaj i gracz wpisał samo /zglos to wysyłało by mu dwie wiadomości za brak argumentu pierwszego oraz drugiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kormic 1 824 Opublikowano 2 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2021 Teraz, WHITEOXPL napisał: Co do nie wpisania argumentów zrobiłem to else gdyż gdy wpisywałem tak jak ty tutaj i gracz wpisał samo /zglos to wysyłało by mu dwie wiadomości za brak argumentu pierwszego oraz drugiego Nie, nie wysyłałoby. Jeżeli argument pierwszy nie jest ustawiony (tym samym drugi nie jest ustawiony), to wykonuje się warunek wysyłający wiadomość oraz zatrzymujący skrypt. Dzięki temu będzie tylko jedna wiadomość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WHITEOXPL 0 Opublikowano 2 lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 lutego 2021 Teraz, Kormic napisał: Nie, nie wysyłałoby. Jeżeli argument pierwszy nie jest ustawiony (tym samym drugi nie jest ustawiony), to wykonuje się warunek wysyłający wiadomość oraz zatrzymujący skrypt. Dzięki temu będzie tylko jedna wiadomość. Testowałem to przed tym i jednak wysyłało dwie wiadomości, no dobrze ale jeżeli sądzisz że jest źle to nie będę wprowadzał innych w błąd, do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usunięty#34161 123 Opublikowano 3 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 3 lutego 2021 Ten temat został przeniesiony do kosza! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi