command /Close: trigger: if targeted block is WOOD DOOR: set {drzwi::%targeted block%} to true on rightclick on WOOD DOOR: if {drzwi::%targeted block%} is true: cancel event send "&4Drzwi sa zamkniete"
Witam. Posiadam takowy skrypt na blokadę drzwi jednak nie jest on do końca prawidłowo działający. Dlaczego ? otóż po wpisaniu komendy /Close "zapisuje" się blok na który patrzymy jak wiadomo drzwi w minecrafcie składają się z dwóch bloków więc jeżeli patrzyliśmy się w górny blok drzwi i wpisaliśmy /Close to jeżeli klikniemy na dolny blok drzwi się i tak otworzą. Wie ktoś jak to naprawić ? myślałem tutaj nad pętlą żeby łapała 2 bloki ale nie wiem jak to zrobić. Proszę o pomoc
Pytanie
Shupi 1
command /Close: trigger: if targeted block is WOOD DOOR: set {drzwi::%targeted block%} to true on rightclick on WOOD DOOR: if {drzwi::%targeted block%} is true: cancel event send "&4Drzwi sa zamkniete"Witam. Posiadam takowy skrypt na blokadę drzwi jednak nie jest on do końca prawidłowo działający. Dlaczego ? otóż po wpisaniu komendy /Close "zapisuje" się blok na który patrzymy jak wiadomo drzwi w minecrafcie składają się z dwóch bloków więc jeżeli patrzyliśmy się w górny blok drzwi i wpisaliśmy /Close to jeżeli klikniemy na dolny blok drzwi się i tak otworzą. Wie ktoś jak to naprawić ? myślałem tutaj nad pętlą żeby łapała 2 bloki ale nie wiem jak to zrobić. Proszę o pomoc
Edytowane przez ShupiOdnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/4513-zak%C5%82adanie-blokady-na-drzwi/Udostępnij na innych stronach
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi