GameOverAll 2 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 (edytowane) Witam, posiadam taki skrypt na blokowanie portalu do netheru i endu lecz nie działa na end. on portal create: send "&aMożesz podróżować jedynie u Kapitana" cancel event silnik: tuinity 1.16.5 skript: 2.5.3 Edytowane 30 stycznia 2021 przez GameOverAll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 1 minutę temu, GameOverAll napisał: Witam, posiadam taki skrypt na blokowanie portalu do netheru i endu lecz nie działa na end. on portal create: send "&aMożesz podróżować jedynie u Kapitana" cancel event Czy posiadasz Skripta 2.5.3 oraz Minecraft 1.14+? Jeżeli nie, wysyłanie wiadomości nie zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GameOverAll 2 Opublikowano 30 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 (edytowane) Tak posiadam skripta 2.5.3 i silnik tuinity 1.16.5 Do netheru działa łądnie a do endu nie Edytowane 30 stycznia 2021 przez GameOverAll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 (edytowane) 26 minut temu, GameOverAll napisał: Tak posiadam skripta 2.5.3 i silnik tuinity 1.16.5 Do netheru działa łądnie a do endu nie A, już rozumiem. No cóż, ten event działa tylko w przypadku portalu do Netheru. W takim wypadku użyj eventu 'on right click on ender portal frame', w którym sprawdzasz czy typ narzędzia gracza (player's tool's type) to 'eye of ender'. Jeżeli tak, anulujesz event. Dorzuć to do twojego obecnego skryptu. Edytowane 30 stycznia 2021 przez Kormic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GameOverAll 2 Opublikowano 30 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 Próbuje wszystkich kombinacji ale nie umiem tego napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 5 minut temu, GameOverAll napisał: Próbuje wszystkich kombinacji ale nie umiem tego napisać Pokaż z czym masz problem, a pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GameOverAll 2 Opublikowano 30 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 (edytowane) on right click on ender portal frame to eye of ender cancel event Nie działa, próbuje innych kombinacji i też nie działa Edytowane 30 stycznia 2021 przez GameOverAll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 2 minuty temu, GameOverAll napisał: on right click on ender portal frame to eye of ender cancel event Nie działa, próbuje innych kombinacji i też nie działa Wziąłeś zdecydowanie zbyt dosłownie to, co napisałem. 1. Brakuje dwukropka na końcu pierwszej linijki (jest to event, dlatego też dajemy tam dwukropek). 2. Jak wyżej napisałem, wziąłeś zbyt dosłownie moje słowa. Popraw ten warunek według tego, co napisałem wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GameOverAll 2 Opublikowano 30 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 Jest taki błąd: [19:52:31 ERROR]: can't understand this event: 'on right click on ender portal frame' (portale.sk, line 4: on right click on ender portal frame:') on portal create: send "&aMożesz podróżować jedynie u Kapitana" cancel event on right click on ender portal frame: (player's tool's type) to 'eye of ender' cancel event Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 14 minut temu, GameOverAll napisał: Jest taki błąd: W takim razie spróbuj z 'end portal frame'. Jeżeli nie zadziała, użyj eventu 'on right click' i w warunku sprawdź czy 'clicked block' to 'end portal frame' (jeżeli nie zadziała, wstaw 'ender portal frame'). Jeszcze co do twojego kodu, dlaczego masz 'to' w warunku? 'player's tool's type' również wziąłeś zbyt dosłownie. Nie trzeba tego dawać w nawias. Jeszcze jedną rzecz wziąłeś zbyt dosłownie, mianowicie 'eye of ender'. Usuń te apostrofy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GameOverAll 2 Opublikowano 30 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 Nie wychodzi mi nic i nic nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 3 minuty temu, GameOverAll napisał: Nie wychodzi mi nic i nic nie działa To pokaż co zrobiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 takMordo 0 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 mi wlasnie nie dziala blokowanie przechodzenie przez portal do netheru on portal enter: cancel event Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 2 minuty temu, takMordo napisał: mi wlasnie nie dziala blokowanie przechodzenie przez portal do netheru on portal enter: cancel event Użyj 'on portal', nie 'on portal enter'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GameOverAll 2 Opublikowano 30 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 Czytałem wki skripta i pełno kombinacji próbowałem i nic a teraz mam to. on right click: if clicked block end portal frame: cancel event Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 Teraz, GameOverAll napisał: Czytałem wki skripta i pełno kombinacji próbowałem i nic a teraz mam to. on right click: if clicked block end portal frame: cancel event Zapomniałeś o 'is' w warunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 takMordo 0 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 no teraz nie wywala bledow ale dalej moge przechodzic xD @Kormic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GameOverAll 2 Opublikowano 30 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 Dzięki ogarnąłem już wszystko. Trochę czasu zeszło ale przynajmniej się nauczyłem i zablokowałem wszystko on portal: send "&aMożesz podróżować jedynie u Kapitana" cancel event on right click: if clicked block is end portal frame: send "&aMożesz podróżować jedynie u Kapitana" cancel event on portal create: send "&aMożesz podróżować jedynie u Kapitana" cancel event Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 takMordo 0 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 @GameOverAlltobie dziala te on portal ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 takMordo 0 Opublikowano 30 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 (edytowane) dobra on portal create dziala juz Edytowane 30 stycznia 2021 przez takMordo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GameOverAll 2 Opublikowano 30 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 stycznia 2021 tak wszystko działa wersja skripta 2.5.3 i silnik tuinity 1.16.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
GameOverAll 2
Witam, posiadam taki skrypt na blokowanie portalu do netheru i endu lecz nie działa na end.
on portal create: send "&aMożesz podróżować jedynie u Kapitana" cancel event
silnik: tuinity 1.16.5
skript: 2.5.3
Edytowane przez GameOverAllOdnośnik do komentarza
20 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi