Witam ostatnio osoba z forum napisała mi pewnego skrypta
on rightclick on WOOD DOOR: if {drzwi::%targeted block%} is true: cancel event send "&cNie mozesz otworzyc tych drzwi!" on break of WOOD DOOR: if {drzwi::%targeted block%} is true: cancel event send "&cNie mozesz zniszczyc tych drzwi!" command /zamknij: trigger: if player has permission "drzwi::zamknij": if targeted block is WOOD DOOR: if {blokada::%player%} is set: if {blokada::%player%} is false: if {drzwi::%targeted block%} is set: if {drzwi::%targeted block%} is false: set {blokada::%player%} to true set {drzwi::%targeted block%} to true send "&7Drzwi, na które patrzysz, sa od teraz zablokowane!" wait 5 minutes set {blokada::%player%} to false set {drzwi::%targeted block%} to false stop else: send "&cTe drzwi sa juz zablokowane" stop else: set {blokada::%player%} to true set {drzwi::%targeted block%} to true send "&7Drzwi, na które patrzysz, sa od teraz zablokowane!" wait 5 minutes set {blokada::%player%} to false set {drzwi::%targeted block%} to false stop else: send "&cMozesz zablokowac tylko jedne drzwi!" stop else: set {blokada::%player%} to false else: send "Nieznane polecenie. Wpisz ""/pomoc"" aby uzyskac pomoc." stop command /otworz: trigger: if player has permission "drzwi::zamknij": if targeted block is WOOD DOOR: if {drzwi::%targeted block%} is true: set {blokada::%player%} to false set {drzwi::%targeted block%} to false send "&7Drzwi, na które patrzysz, sa od teraz odblokowane!" stop else: send "&cTe drzwi sa juz odblokowane" else: send "Nieznane polecenie. Wpisz ""/pomoc"" aby uzyskac pomoc." stop on load: clear {drzwi::*} clear {blokada::*}
Problem w tym że drzwi składają się z dwóch bloków a jeżeli użyję komendy /zamknij to będzie blokowało tylko ten blok na który patrzyłem np patrzyłem na ten pierwszy blok od góry i wpisałem /zamknij to pierwszy jak klikam to jest zablokowany ale jak klikne na drugi to już się otwiera umiałby to ktoś naprawić ?
Pytanie
Shupi 1
Witam ostatnio osoba z forum napisała mi pewnego skrypta
on rightclick on WOOD DOOR: if {drzwi::%targeted block%} is true: cancel event send "&cNie mozesz otworzyc tych drzwi!" on break of WOOD DOOR: if {drzwi::%targeted block%} is true: cancel event send "&cNie mozesz zniszczyc tych drzwi!" command /zamknij: trigger: if player has permission "drzwi::zamknij": if targeted block is WOOD DOOR: if {blokada::%player%} is set: if {blokada::%player%} is false: if {drzwi::%targeted block%} is set: if {drzwi::%targeted block%} is false: set {blokada::%player%} to true set {drzwi::%targeted block%} to true send "&7Drzwi, na które patrzysz, sa od teraz zablokowane!" wait 5 minutes set {blokada::%player%} to false set {drzwi::%targeted block%} to false stop else: send "&cTe drzwi sa juz zablokowane" stop else: set {blokada::%player%} to true set {drzwi::%targeted block%} to true send "&7Drzwi, na które patrzysz, sa od teraz zablokowane!" wait 5 minutes set {blokada::%player%} to false set {drzwi::%targeted block%} to false stop else: send "&cMozesz zablokowac tylko jedne drzwi!" stop else: set {blokada::%player%} to false else: send "Nieznane polecenie. Wpisz ""/pomoc"" aby uzyskac pomoc." stop command /otworz: trigger: if player has permission "drzwi::zamknij": if targeted block is WOOD DOOR: if {drzwi::%targeted block%} is true: set {blokada::%player%} to false set {drzwi::%targeted block%} to false send "&7Drzwi, na które patrzysz, sa od teraz odblokowane!" stop else: send "&cTe drzwi sa juz odblokowane" else: send "Nieznane polecenie. Wpisz ""/pomoc"" aby uzyskac pomoc." stop on load: clear {drzwi::*} clear {blokada::*}Problem w tym że drzwi składają się z dwóch bloków a jeżeli użyję komendy /zamknij to będzie blokowało tylko ten blok na który patrzyłem np patrzyłem na ten pierwszy blok od góry i wpisałem /zamknij to pierwszy jak klikam to jest zablokowany ale jak klikne na drugi to już się otwiera umiałby to ktoś naprawić ?
https://skript.pl/temat/4485-drzwi-z-dw%C3%B3ch-blok%C3%B3w/Udostępnij na innych stronach
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi