Otóż, mam mały problem... Chcę, aby w tej części skryptu, znalazło się zmiana nazwy i dodanie rangi na serwerze dc...
discord command kod [<text>]:
prefixes:{@prefix}
trigger:if arg 1 is not set:
reply with"Prosze podaj mi swoj kod weryfikacji! Jeżeli go nie masz użyj komendy `/dc` w grze!"elseif{code::%arg 1%} is not set:
reply with"Wygląda na to że nie masz kodu weryfikacji! Użyj komendy `/dc w grze!"elseif{code::%arg 1%} is set:set{discord::%discord id of event-member%::player} to {code::%arg-1%}set{discord::%discord id of event-member%} to discord id of event-member
if{linked::%{code::%arg-1%}%} is "true":
reply with"Twoje konto jest już połączone!"else:set{linked::%{code::%arg-1%}%} to "true"
reply with"Twoje konto minecraft: %{code::%arg-1%}% zostało połączone z kontem discord!"delete{code::%arg-1%}
Mógłby ktoś mi wytłumaczyć, jak/gdzie wstawić "set the discord nickname of event-member to "new nickname" with event-bot" i "add role with id "{@roleid}" to roles of event-user in event-guild"? Nie chcę, gotowego skryptu, bo tam niczego się nie nauczę, chcę aby mi ktoś to po prostu wytłumaczył
Chodzi mi też o to, jeżeli gracz na serwerze mc ma rangę np. VIP, to na serwerze dc nadaje rolę VIP i zmienia nick na [VIP] NICK
Pytanie
ItsMeAdam 3
Cześć
Otóż, mam mały problem... Chcę, aby w tej części skryptu, znalazło się zmiana nazwy i dodanie rangi na serwerze dc...
Mógłby ktoś mi wytłumaczyć, jak/gdzie wstawić "set the discord nickname of event-member to "new nickname" with event-bot" i "add role with id "{@roleid}" to roles of event-user in event-guild"? Nie chcę, gotowego skryptu, bo tam niczego się nie nauczę, chcę aby mi ktoś to po prostu wytłumaczył
Chodzi mi też o to, jeżeli gracz na serwerze mc ma rangę np. VIP, to na serwerze dc nadaje rolę VIP i zmienia nick na [VIP] NICK
Pozdrawiam
Edytowane przez ItsMeAdamOdnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/44749-vixio-problem-z-nadawaniem-rangiustawieniem-nowej-nazwy/Udostępnij na innych stronach
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi