erttq4why 0 Opublikowano 20 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2021 Ostatnio zachciało mi się swoich craftingów, ale zadaaje sobie ciągle te pytanie:jak zrobić enchantowane customowe craftingi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 20 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 stycznia 2021 (edytowane) 2 godziny temu, erttq4why napisał: Ostatnio zachciało mi się swoich craftingów, ale zadaaje sobie ciągle te pytanie:jak zrobić enchantowane customowe craftingi? 1. Jeżeli chcesz zarejestrować receptury, w których rezultat (wynik receptury) będzie posiadał enchant, możesz to spokojnie zrobić z pomocą SkQuery lub SkBee. Oba te dodatki oferują efekt rejestrujący nową recepturę, trzeba jedynie przy rezultacie użyć 'of %enchantment types%'. # Składnię z obu dodatków znajdziesz w dokumentacji SkUnity (lub SkriptHub) register new shaped recipe for diamond block of infinity 10 named "Diament" using stone, stone, stone, stone, stone, stone, stone, stone, stone # W przypadku SkBee należy podać również ID, które przyda się nam do identyfikacji receptur 2. W przypadku gdy jednak jakimś cudem by to nie zadziałało, wtedy trzeba będzie albo sprawdzać każde sloty z osobna w evencie 'on inventory click' (jeżeli składniki się zgadzają, ustawiasz slot z rezultatem; gdy gracz klika na slot z rezultatem, usuwa się po jednym z każdego składnika (w każdym slocie, o ile nie jest powietrzem)), albo trzeba będzie ustawić ItemMeta przedmiotu w evencie PrepareItemCraftEvent (wymagany dodatek skript-mirror lub skript-reflect; polecam ten drugi), w którym ustawiamy rezultat tworzenia. W przypadku tych dwóch metod wymagane będzie usuwanie przedmiotów ze slotów po wzięciu rezultatu receptury. 3. Jeżeli natomiast miałeś na myśli enchantowany składnik receptury, tutaj będziesz musiał użyć metod, które opisałem w punkcie drugim. Edytowane 20 stycznia 2021 przez Kormic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
erttq4why 0
Ostatnio zachciało mi się swoich craftingów, ale zadaaje sobie ciągle te pytanie:jak zrobić enchantowane customowe craftingi?
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi