Skocz do zawartości
  • 0

virtualny slot

pawel998

Pytanie

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Teraz, pawel998 napisał:

Witam, czy da się napisać skrypt żeby na serverze był "bot" który bedzie zajmował caly czas jeden slot na serverze jako gracz.  na np. darmowych hostingach gdzie musi być gracz aby server się nie wyłączyl.

Poprzez skrypt tego nie zrobisz.

Możesz sobie zrobić "słupa" (multikonto), który będzie siedział na serwerze 24/7.

Podejrzewam nawet, że taka aktywność serwera może zostać poddana wątpliwości przez właścicieli hostingu.

Jakie jest moje rozwiązanie? Po prostu załatwić sobie serwer na płatnym hostingu lub jakiegoś VPS'a i nie będziesz musiał martwić się takimi bzdetami.

Edytowane przez Kormic

• 0
Teraz, pawel998 napisał:

a w jaki sposób mogę cos takiego zrobic, oczywiscie przy wylaczonym komputerze

Przy wyłączonym komputerze tego nie zrobisz. Musisz mieć jakąś maszynę/komputer, na którym będzie włączony Minecraft, gdzie będzie właśnie ten twój "słup" na twoim serwerze.

Edytowane przez Kormic

• 0
Teraz, Kormic napisał:

Przy wyłączonym komputerze tego nie zrobisz. Musisz mieć jakąś maszynę/komputer, na którym będzie włączony Minecraft, gdzie będzie właśnie ten twój "słup" na twoim serwerze.

dobra, bo wlasnie mi chodziło o coś typu bot który bedzie zawsze aktywny przy wylaczonym komputerze, ale jesli nie ma takiej opcji to dzieki za pomoc.

Do zamkniecia :)

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...