pawel998 1 Opublikowano 14 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2021 Witam, czy da się napisać skrypt żeby na serverze był "bot" który bedzie zajmował caly czas jeden slot na serverze jako gracz. na np. darmowych hostingach gdzie musi być gracz aby server się nie wyłączyl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1921 Opublikowano 14 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2021 (edytowane) Teraz, pawel998 napisał: Witam, czy da się napisać skrypt żeby na serverze był "bot" który bedzie zajmował caly czas jeden slot na serverze jako gracz. na np. darmowych hostingach gdzie musi być gracz aby server się nie wyłączyl. Poprzez skrypt tego nie zrobisz. Możesz sobie zrobić "słupa" (multikonto), który będzie siedział na serwerze 24/7. Podejrzewam nawet, że taka aktywność serwera może zostać poddana wątpliwości przez właścicieli hostingu. Jakie jest moje rozwiązanie? Po prostu załatwić sobie serwer na płatnym hostingu lub jakiegoś VPS'a i nie będziesz musiał martwić się takimi bzdetami. Edytowane 14 stycznia 2021 przez Kormic pawel998 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawel998 1 Opublikowano 14 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2021 a w jaki sposób mogę cos takiego zrobic, oczywiscie przy wylaczonym komputerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1921 Opublikowano 14 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2021 (edytowane) Teraz, pawel998 napisał: a w jaki sposób mogę cos takiego zrobic, oczywiscie przy wylaczonym komputerze Przy wyłączonym komputerze tego nie zrobisz. Musisz mieć jakąś maszynę/komputer, na którym będzie włączony Minecraft, gdzie będzie właśnie ten twój "słup" na twoim serwerze. Edytowane 14 stycznia 2021 przez Kormic pawel998 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawel998 1 Opublikowano 14 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2021 Teraz, Kormic napisał: Przy wyłączonym komputerze tego nie zrobisz. Musisz mieć jakąś maszynę/komputer, na którym będzie włączony Minecraft, gdzie będzie właśnie ten twój "słup" na twoim serwerze. dobra, bo wlasnie mi chodziło o coś typu bot który bedzie zawsze aktywny przy wylaczonym komputerze, ale jesli nie ma takiej opcji to dzieki za pomoc. Do zamkniecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#34161 123 Opublikowano 14 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 stycznia 2021 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
pawel998 1
Witam, czy da się napisać skrypt żeby na serverze był "bot" który bedzie zajmował caly czas jeden slot na serverze jako gracz. na np. darmowych hostingach gdzie musi być gracz aby server się nie wyłączyl.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi