AniMeN 0 Opublikowano 10 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2021 Witam. Mam pytanie. Czy da się jakoś poprzez komendy przypisać np. zbroję do danego gracza tak aby inny nie mógł jej założyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 10 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2021 Teraz, AniMeN napisał: Witam. Mam pytanie. Czy da się jakoś poprzez komendy przypisać np. zbroję do danego gracza tak aby inny nie mógł jej założyć? Możesz to zrobić głównie na dwa sposoby: 1. Zapisanie nazwy gracza w nazwie lub lore przedmiotu i przy próbie założenia sprawdzasz czy nazwa gracza jest zawarta w jednej z tych dwóch rzeczy. Jeżeli nie jest, anulujesz zakładanie zbroi najczęściej poprzez 'cancel event'. Tutaj już to zależy od eventu, którego używamy. 2. Przechowywanie informacji w NBT przedmiotu, tutaj wymagany dodatek pozwalający na modyfikowanie NBT (np. SkBee). Pierwszy sposób jest widoczny dla każdego, drugi natomiast jest nieco trudniejszy, ale pozwala jedynie zobaczyć właściciela tym, którzy mogą odczytywać NBT przedmiotu. Który wybierzesz, to już zależy tylko i wyłącznie od ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AniMeN 0 Opublikowano 10 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2021 Czyli bez żadnego skryptu tego nie można zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 10 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2021 Teraz, AniMeN napisał: Czyli bez żadnego skryptu tego nie można zrobić? Nie wyobrażam sobie, abyś w ogóle mógł to zrobić w czystym Minecraft'cie. Do tego jest wymagany albo skrypt, albo plugin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AniMeN 0 Opublikowano 10 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2021 a wiesz może jakim pluginem można to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 10 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2021 3 minuty temu, AniMeN napisał: a wiesz może jakim pluginem można to zrobić? Nie, nie wiem. Musisz stworzyć albo skrypt, albo plugin. Zapewne tego drugiego nie potrafisz, dlatego też wybierz pierwszą opcję. Poszukaj również skryptu, najprawdopodobniej ktoś już taki stworzył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AniMeN 0 Opublikowano 10 stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2021 To będę musiał poszukać ponieważ kompletnie nie umiem pisać skryptów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
AniMeN 0
Witam. Mam pytanie. Czy da się jakoś poprzez komendy przypisać np. zbroję do danego gracza tak aby inny nie mógł jej założyć?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi