n4t3k_PL 0 Opublikowano 8 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2021 (edytowane) Hej, jestem Nataniel i jestem właścicielem serwera mc.nacio.pl i chciałem wam przedstawić mój skrypt z mojego serwera w tym skrypcie chodzi o to ze jeśli wpiszemy komendę /kilof lub zrobimy w craftingu jeśli klikniemy prawym przyciskiem na bedrock tym kilofem to wtedy bedrock znika, kilof nam się niszczy i wypada ten bedrock Wersja: 1.2 Bez zgody mojej nie zmieniać autora nie mówić ze to jego i nie udostępniać tego skryptu na swoim profilu! Wymagania Skript Squery Edytowane 8 stycznia 2021 przez n4t3k_PL Zmieniam tytuł na poprawny. Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/44436-magiczny-kilof-kopi%C4%85cy-bedrock/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kormic 1951 Opublikowano 8 stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 stycznia 2021 (edytowane) Skrypt nie zadziała z kilku powodów: 1. Źle zrobione wcięcie kodu w evencie 'on script load'. 2. W komendzie /kilof wstawiłeś 'send' poza triggerem. 3. W komendzie /kilofautor brakuje triggera i jest źle zrobione wcięcie. Dodatkowo: 1. W linijce 14 usuwasz przedmiot z konkretną nazwą z ekwipunku gracza. W Skript'cie usuwanie tego typu przedmiotów nie działa/działało poprawnie, dlatego też zalecam po prostu zmniejszyć ilość narzędzia gracza o 1. # Wymagany Skript 2.2-dev24 lub nowszy set player's tool to (item amount of player's tool - 1) of player's tool 2. Na nowszych wersjach skrypt na pewno nie zadziała, gdyż użyłeś numerycznych ID, a one są już niewspierane. Użyj zamiast tego aliasów (iron ore, golden ingot, iron pickaxe itd.), a nie będzie żadnego problemu. 3. Jeżeli wstawiasz skrypt, pamiętaj o podaniu wymagań. W twoim przypadku warto byłoby wspomnieć o tym, że wymagany jest dodatek SkQuery. 4. W zmiennej 'permisija' w sekcji 'options' jest literówka, ale oczywiście nie wpływa to w ogóle na działanie kodu, jedynie psuje wrażenia wizualne. 5. Zamiast używać zwykłych zmiennych, zalecam używać list zmiennych. Pozwalają na o wiele łatwiejsze manipulowanie zmiennymi. Charakteryzują się one podwójnymi dwukropkami w ich nazwie ("::"). # Przykłady: {killedPlayers::%player%::*} {timePlayed::%player%} {items::%player%::%type of player's tool%::%name of player's tool%} # Przewaga list zmiennych nad zwykłymi zmiennymi: # Zmienne dla przykładu: set {lista::jeden} to 1 set {lista::dwa} to 2 set {lista::trzy} to 3 # 1. Możesz je w łatwy sposób wyczyścić: # Gwiazdka oznacza dowolny element w liście clear {lista::*} # 2. Możesz je zapętlić: loop {lista::*}: send "%loop-index% - %loop-value%" # Co zostanie wysłane: jeden - 1 dwa - 2 trzy - 3 # Czyli loop-index oznacza tę końcówkę w nazwie zmiennej (a dokładniej klucz), a loop-value wartość # 3. Możesz sprawdzić ich rozmiar: send "%size of {lista::*}%" # Zostanie wysłane 3 # Dodatkowo możesz sprawdzić czy lista zawiera jakiś element: if {lista::*} contains 4: # Fałsz, nie zawiera czwórki if {lista::*} contains 2: # Prawda, zawiera dwójkę Edytowane 8 stycznia 2021 przez Kormic Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/44436-magiczny-kilof-kopi%C4%85cy-bedrock/#findComment-278752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glicz 246 Opublikowano 17 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 17 lutego 2021 Ten temat został przeniesiony. Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/44436-magiczny-kilof-kopi%C4%85cy-bedrock/#findComment-288752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi