Cześc, tak jak w temacie, robię minigrę na serwer i potrzebuje teleportacji z lobby n aarenę, przez to, ze to jest skrypt obsługujący jedną arenę będę go udostępniał gdy napisze go w pełni.
Chodzi mi o to, żeby Wszystkich graczy w danym regionie zliczało, i gdy w nim będzie więcej niż 5 osób żeby wykonywało się:
teleport player to {LuckyBlockArena::ARENA}
próbowałem czegoś takiego:
if %arg 1% is "dolacz": if {LuckyBlockArena::ARENA} is set: teleport player to {LuckyBlockArena::LOBBY} loop all items in the player's inventory: add loop-item to {luckyblocklistatiemow.%player%::*} remove loop-item from the player's inventory if {@Language} is "PL": send "&aTeleportowanie do lobby i sie czekanie na innych graczy" else: send "&aYou are teleported to lobby, now is waiting for other players" every 1 tick: loop all players: loop-player is in region "LuckyBlock-LOBBY": add 1 to {luckyblock.graczewlobby} if {luckyblock.graczewlobby} > 5: loop all players in region "LuckyBlock-LOBBY" teleport player to {LuckyBlockArena::ARENA}
jak coś to dawno nie pisałem skriptów ;d.
Dróga rzecz o jaką bym prosił to generowanie przypadkowego ciągu liczb, bo nigdzie nie mogłem znaleźć,
np :fsst172rrpjsn49alw9rncv20
i, żeby to było w formacie zmiennej, np, wchodzi gracz na serwer i dostaje swój unikalny kod.
Pytanie
K0SM053 11
Cześc, tak jak w temacie, robię minigrę na serwer i potrzebuje teleportacji z lobby n aarenę, przez to, ze to jest skrypt obsługujący jedną arenę będę go udostępniał gdy napisze go w pełni.
Chodzi mi o to, żeby Wszystkich graczy w danym regionie zliczało, i gdy w nim będzie więcej niż 5 osób żeby wykonywało się:
próbowałem czegoś takiego:
jak coś to dawno nie pisałem skriptów ;d.
Dróga rzecz o jaką bym prosił to generowanie przypadkowego ciągu liczb, bo nigdzie nie mogłem znaleźć,
i, żeby to było w formacie zmiennej, np, wchodzi gracz na serwer i dostaje swój unikalny kod.
Z góry dzięki za pomoc.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi