Skocz do zawartości
  • 0

problem

coooss

Pytanie

A więc tak, mam taki kod (zrobiłem go kiedyś i nawet go nie dokończyłem ale on nie działa 

@EventHandler
	public void onInteract(PlayerInteractEvent e) {
		Location loc = new Location(Bukkit.getsyf("world"), -20.5, 80.5, 150.5);
		Player p = e.getPlayer();
			if(e.getAction().equals(Action.RIGHT_CLICK_BLOCK) && (e.getClickedBlock() != null && e.getClickedBlock().getType() == Material.CHEST) && (e.getClickedBlock().getLocation().equals(loc) && p.getItemInHand().hasItemMeta() && p.getItemInHand().getItemMeta().hasDisplayName() && p.getItemInHand().getItemMeta().getDisplayName().equals("Klucz") && (e.getPlayer().getItemInHand().getType() == Material.TRIPWIRE_HOOK))){
				e.setCancelled(true);
				p.setItemInHand(null);

mam taki kod, rejestruje listener w głównej klasie oczywiście oraz stawiam skrzynkę na równych koordynatach czyli -20, 80, 150 ale dopisałem .5 bo koordynaty w pluginie nie mogą być bodajże liczbami całkowitymi a więc dodałem .5, klikam na skrzynkę prawym przyciskiem myszy mając w łapce TRIPWIRE_HOOK z nazwą "Klucz" i dalej się skrzynka otwiera.. Jak temu zapobiec?  Plugin ładuje się beż żadnych błędów w konsoli, również zrobiłem w innej klasie małego "debuga" który polega na tym że jeżeli klikne prawym na skrzynkę to pokazuje na chacie jej koordynaty i tak też zrobiłem i wyszły takie same koordynaty jakie są zrobione w konstruktorze ale nadal nie działa btw. tam jest Bukkit.getW(o)rld ale chyba ktoś postanowił sobie zażartować z javowych getterów :kappa:

Edytowane przez coooss
https://skript.pl/temat/44186-problem/

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
26 minut temu, coooss napisał:

A więc tak, mam taki kod (zrobiłem go kiedyś i nawet go nie dokończyłem ale on nie działa 

1. Rozbij ten warunek na mniejsze części, bo tego czytać się nie da.

2. Zdebuguj wszystkie warunki, nie tylko koordynaty.

3. Jeżeli już tworzysz sobie zmienną 'p', to używaj jej w kodzie.

4. Nie kopiuj moich wypowiedzi, na litość boską...

https://skript.pl/temat/44186-problem/#findComment-277081

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...