A więc tak, mam taki kod (zrobiłem go kiedyś i nawet go nie dokończyłem ale on nie działa
@EventHandler
public void onInteract(PlayerInteractEvent e) {
Location loc = new Location(Bukkit.getsyf("world"), -20.5, 80.5, 150.5);
Player p = e.getPlayer();
if(e.getAction().equals(Action.RIGHT_CLICK_BLOCK) && (e.getClickedBlock() != null && e.getClickedBlock().getType() == Material.CHEST) && (e.getClickedBlock().getLocation().equals(loc) && p.getItemInHand().hasItemMeta() && p.getItemInHand().getItemMeta().hasDisplayName() && p.getItemInHand().getItemMeta().getDisplayName().equals("Klucz") && (e.getPlayer().getItemInHand().getType() == Material.TRIPWIRE_HOOK))){
e.setCancelled(true);
p.setItemInHand(null);
mam taki kod, rejestruje listener w głównej klasie oczywiście oraz stawiam skrzynkę na równych koordynatach czyli -20, 80, 150 ale dopisałem .5 bo koordynaty w pluginie nie mogą być bodajże liczbami całkowitymi a więc dodałem .5, klikam na skrzynkę prawym przyciskiem myszy mając w łapce TRIPWIRE_HOOK z nazwą "Klucz" i dalej się skrzynka otwiera.. Jak temu zapobiec? Plugin ładuje się beż żadnych błędów w konsoli, również zrobiłem w innej klasie małego "debuga" który polega na tym że jeżeli klikne prawym na skrzynkę to pokazuje na chacie jej koordynaty i tak też zrobiłem i wyszły takie same koordynaty jakie są zrobione w konstruktorze ale nadal nie działa btw. tam jest Bukkit.getW(o)rld ale chyba ktoś postanowił sobie zażartować z javowych getterów
Pytanie
coooss 0
A więc tak, mam taki kod (zrobiłem go kiedyś i nawet go nie dokończyłem ale on nie działa
@EventHandler public void onInteract(PlayerInteractEvent e) { Location loc = new Location(Bukkit.getsyf("world"), -20.5, 80.5, 150.5); Player p = e.getPlayer(); if(e.getAction().equals(Action.RIGHT_CLICK_BLOCK) && (e.getClickedBlock() != null && e.getClickedBlock().getType() == Material.CHEST) && (e.getClickedBlock().getLocation().equals(loc) && p.getItemInHand().hasItemMeta() && p.getItemInHand().getItemMeta().hasDisplayName() && p.getItemInHand().getItemMeta().getDisplayName().equals("Klucz") && (e.getPlayer().getItemInHand().getType() == Material.TRIPWIRE_HOOK))){ e.setCancelled(true); p.setItemInHand(null);mam taki kod, rejestruje listener w głównej klasie oczywiście oraz stawiam skrzynkę na równych koordynatach czyli -20, 80, 150 ale dopisałem .5 bo koordynaty w pluginie nie mogą być bodajże liczbami całkowitymi a więc dodałem .5, klikam na skrzynkę prawym przyciskiem myszy mając w łapce TRIPWIRE_HOOK z nazwą "Klucz" i dalej się skrzynka otwiera.. Jak temu zapobiec? Plugin ładuje się beż żadnych błędów w konsoli, również zrobiłem w innej klasie małego "debuga" który polega na tym że jeżeli klikne prawym na skrzynkę to pokazuje na chacie jej koordynaty i tak też zrobiłem i wyszły takie same koordynaty jakie są zrobione w konstruktorze ale nadal nie działa btw. tam jest Bukkit.getW(o)rld ale chyba ktoś postanowił sobie zażartować z javowych getterów
Edytowane przez cooossOdnośnik do komentarza
https://skript.pl/temat/44186-problem/Udostępnij na innych stronach
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi