SaKePl12 0 Opublikowano 25 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2020 witam czy mogł by ktoś napisać mi skript na kamienie metin czyli jest Kryształ endu i ma wyznaczoną ilość hp jak się go bije to spada mu hp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 25 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2020 Teraz, SaKePl12 napisał: witam czy mogł by ktoś napisać mi skript na kamienie metin czyli jest Kryształ endu i ma wyznaczoną ilość hp jak się go bije to spada mu hp W jaki sposób ma się pojawiać? Kiedy ma się pojawiać? Jak szybko ma mu spadać HP? Czy ma w jakikolwiek sposób atakować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SaKePl12 0 Opublikowano 25 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2020 Teraz, Kormic napisał: W jaki sposób ma się pojawiać? Kiedy ma się pojawiać? Jak szybko ma mu spadać HP? Czy ma w jakikolwiek sposób atakować? em żeby respil się losowo na kordach a z spadkiem hp dopiero jak ktoś go zakatuje to mu spada ze np respi zombie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 25 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2020 Teraz, SaKePl12 napisał: spadkiem hp dopiero jak ktoś go zakatuje Tyle to i ja wiem. Jakie obrażenia ma otrzymywać? Takie jak zwykle? A może dwukrotnie mniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SaKePl12 0 Opublikowano 25 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2020 zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 25 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2020 10 minut temu, SaKePl12 napisał: zwykle W takim razie proszę, skrypt nietestowany. Funkcja getRandomLoc() autorstwa użytkownika ZiemniaQ. Na górze skryptu umieściłem sekcję konfiguracyjną, abyś mógł dostosować skrypt do swoich potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SaKePl12 0 Opublikowano 25 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2020 14 minut temu, Kormic napisał: W takim razie proszę, skrypt nietestowany. Funkcja getRandomLoc() autorstwa użytkownika ZiemniaQ. Na górze skryptu umieściłem sekcję konfiguracyjną, abyś mógł dostosować skrypt do swoich potrzeb. dobrze działa tylko jest problem ze jak go się uderzy to on wybucha i sie da zrobic zeby nad min był napis np metin i pod nim ile ma hp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 25 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2020 Teraz, SaKePl12 napisał: jak go się uderzy to on wybucha Skoro event 'on damage' tego nie wychwytuje, nie da rady tego zrobić. Mógłbym jedynie zablokować uderzanie kryształu z bliska, ale co w przypadku trafienia z łuku? Istnieje również taka opcja, że kryształ Endu ma inny typ niż 'ender crystal'. Jeżeli możesz to sprawdź typ kryształu poprzez: on click: send "%clicked entity%" to player send "%type of clicked entity%" to player Podaj dwie rzeczy, które zostaną wysłane na czacie. Teraz, SaKePl12 napisał: da zrobic zeby nad min był napis np metin i pod nim ile ma hp Skript nie wspiera display name'ów składających się z wielu linijek, ale można to zrobić na wzór czegoś takiego: "&6Kryształ Metinu &4(&c600 HP&4)" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SaKePl12 0 Opublikowano 25 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2020 1 minutę temu, Kormic napisał: Skoro event 'on damage' tego nie wychwytuje, nie da rady tego zrobić. Mógłbym jedynie zablokować uderzanie kryształu z bliska, ale co w przypadku trafienia z łuku? Istnieje również taka opcja, że kryształ Endu ma inny typ niż 'ender crystal'. Jeżeli możesz to sprawdź typ kryształu poprzez: on click: send "%clicked entity%" to player send "%type of clicked entity%" to player Podaj dwie rzeczy, które zostaną wysłane na czacie. Skript nie wspiera display name'ów składających się z wielu linijek, ale można to zrobić na wzór czegoś takiego: "&6Kryształ Metinu &4(&c600 HP&4)" a druga sprawa jak mi tamten wybuch to nie chce mi się respić nowy mozna dodać komendę która je respi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 25 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2020 Teraz, SaKePl12 napisał: a druga sprawa jak mi tamten wybuch to nie chce mi się respić nowy mozna dodać komendę która je respi ? Nie będę dodawał żadnej głupiej komendy, sprawdź to, o co cię poprosiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SaKePl12 0 Opublikowano 25 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2020 3 minuty temu, Kormic napisał: Nie będę dodawał żadnej głupiej komendy, sprawdź to, o co cię poprosiłem. cały czas mi pisze <none> po dodaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 25 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2020 Teraz, SaKePl12 napisał: cały czas mi pisze <none> po dodaniu W takim razie inaczej to zrobimy. command /test: trigger: send "%targeted entity%" to player send "%all entities in radius 5 around player%" to player Podejdź do kryształu i mając go na celowniku, wykonaj komendę /test. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SaKePl12 0 Opublikowano 25 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2020 6 minut temu, Kormic napisał: W takim razie inaczej to zrobimy. command /test: trigger: send "%targeted entity%" to player send "%all entities in radius 5 around player%" to player Podejdź do kryształu i mając go na celowniku, wykonaj komendę /test. takie cos Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 25 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2020 Teraz, SaKePl12 napisał: takie cos Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Wniosek jest taki, że kryształ niszczy się w jakiś dziwny sposób przed możliwym przechwyceniem jego nazwy w evencie 'on damage' oraz 'on click', co powoduje brak działania skryptu (nazwa kryształu po prostu jest niemożliwa do przechwycenia). Tym samym podejrzewam, że skryptu nie da się w jakikolwiek prosty sposób stworzyć (no chyba, że zrezygnujesz ze sprawdzania nazwy i będziesz pewien, że to będzie jedyny kryształ endu. Więc? Jaka jest twoja decyzja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SaKePl12 0 Opublikowano 25 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2020 2 minuty temu, Kormic napisał: Wniosek jest taki, że kryształ niszczy się w jakiś dziwny sposób przed możliwym przechwyceniem jego nazwy w evencie 'on damage' oraz 'on click', co powoduje brak działania skryptu (nazwa kryształu po prostu jest niemożliwa do przechwycenia). Tym samym podejrzewam, że skryptu nie da się w jakikolwiek prosty sposób stworzyć (no chyba, że zrezygnujesz ze sprawdzania nazwy i będziesz pewien, że to będzie jedyny kryształ endu. Więc? Jaka jest twoja decyzja? no moze byc bez tej nazwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 25 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2020 Teraz, SaKePl12 napisał: no moze byc bez tej nazwy No dobrze, w takim razie proszę. Jeżeli to nie zadziała, to już nie ma dla tego skryptu ratunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SaKePl12 0 Opublikowano 25 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2020 1 minutę temu, Kormic napisał: No dobrze, w takim razie proszę. Jeżeli to nie zadziała, to już nie ma dla tego skryptu ratunku. 3 minuty temu, Kormic napisał: No dobrze, w takim razie proszę. Jeżeli to nie zadziała, to już nie ma dla tego skryptu ratunku. a da sie tak zrobić żeby usunęło poprzedniego metina bo cały czas mi czyta tam gdzie wybuch ten stary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 25 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2020 4 minuty temu, SaKePl12 napisał: a da sie tak zrobić żeby usunęło poprzedniego metina bo cały czas mi czyta tam gdzie wybuch ten stary To znaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SaKePl12 0 Opublikowano 25 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2020 1 minutę temu, Kormic napisał: To znaczy? tam gdzie mi wybuch to cały czas mi się respia zombie a innego nie chce zrespic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1 824 Opublikowano 25 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2020 Teraz, SaKePl12 napisał: tam gdzie mi wybuch to cały czas mi się respia zombie a innego nie chce zrespic To dziwne... przecież jest czyszczenie listy. Czy jest wysyłana wiadomość na czacie po "zabiciu" kryształu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SaKePl12 0 Opublikowano 25 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2020 Teraz, Kormic napisał: To dziwne... przecież jest czyszczenie listy. Czy jest wysyłana wiadomość na czacie po "zabiciu" kryształu? no wlasnie go nie zbiło w tym problem ze on nadal jest tylko ze wybuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
SaKePl12 0
witam czy mogł by ktoś napisać mi skript na kamienie metin czyli jest Kryształ endu i ma wyznaczoną ilość hp jak się go bije to spada mu hp
31 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi