Skocz do zawartości
  • 0

otwieranie shopkeepers

fascik
 Udostępnij

Pytanie

Witam, mam skrypt na sklep, jest w nim zakladka villagerzy i chcialbym aby po kliknieciu w dane jajko otwieral sie przenoscny villager z danym sklepem, ktory jest uastawiony na spawnie np: sklep nazywa sie "welniarz" i chcialbym aby gracz wykonywal komende "shopkeepers remote welniarz" w jaki sposob moge to wykonac ?

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Teraz, fascik napisał:

Witam, mam skrypt na sklep, jest w nim zakladka villagerzy i chcialbym aby po kliknieciu w dane jajko otwieral sie przenoscny villager z danym sklepem, ktory jest uastawiony na spawnie np: sklep nazywa sie "welniarz" i chcialbym aby gracz wykonywal komende "shopkeepers remote welniarz" w jaki sposob moge to wykonac ?

Jeszcze raz to wytłumacz. W czym masz ten skrypt? W GUI, w komendach, a może w czymś innym?

Jeżeli w GUI to w skrypcie używasz eventu 'on inventory click', sprawdzasz nazwę tego twojego GUI:

if name of player's current inventory is "nazwaGUI":

oraz czy gracz nie kliknął swojego ekwipunku:

if clicked inventory is not player's inventory:

Jeżeli te oba warunki są zgodne, anulujesz event:

cancel event

po czym sprawdzasz czy kliknięty slot to numer slotu tego jajka.

if clicked slot is 13: # Przykładowo slot 13, należy pamiętać, że w Minecraft sloty są liczone od 0, czyli przykładowo slot 24 jest w rzeczywistości slotem 23

Jeżeli tak, wykonujesz poprzez gracza komendę za pomocą:

execute player command "twoja komenda"

• 0
Teraz, fascik napisał:

tak jest to w gui, mógłbyś mi napisać jak ma wyglądać taki kod całościowo ?

Właśnie to zrobiłem. Jeżeli chcesz aby ktoś wykonał za ciebie skrypt to napisz do moderatora, a przeniesie twój wątek do działu "Skript > Zlecenia".

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...