Skocz do zawartości
  • 0

Błąd w skrypcie z GUI

NexON39

Pytanie

Witam

Napisałem bardzo prosty skrypt bo chciałem zobaczyć czy zadziała ale nie działa nie wiem czemu, mam plugin skquery oraz skript i nic. Proszę o pomoc

command /kaka:
	trigger:
		open chest with 1 rows named "Drop" to player
		wait 1 tick
		format slot 0 of player with 1 of diamond with lore "Szansa na drop - 5/100" to be unstealable

Błąd

t7XnCV6.png

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• -1
Teraz, NexON39 napisał:

Witam

Napisałem bardzo prosty skrypt bo chciałem zobaczyć czy zadziała ale nie działa nie wiem czemu, mam plugin skquery oraz skript i nic. Proszę o pomoc

Podaj:

• wersję serwera
  • silnik serwera
  • wersję Skripta
  • wersję SkQuery

• -1
19 minut temu, NexON39 napisał:

Wersja serwera: 1.8.8

Silnik serwera: Spigot-1.8.8-R0.1-SNAPSHOT

Wersja Skripta: 2.1.2

Wersja SkQuery: 4.1.4

Czyli nowy fork SkQuery. Niestety, ale jest on dostępny dla wersji 1.9+. Musisz korzystać ze starego forku.

Edytowane przez xNightPower_
Nieaktywny

Naprawiam cytat.

• -1
46 minut temu, NexON39 napisał:

Okej wgrałem to i jest ten sam błąd, próbowałem też z wersją skQuery 4.0 prerelease 2 oraz skQuery 3.21.4 i jest to samo

Okej zniknął jeden błąd ale nadal jest drugi czyli "diamond with lore is not an item stack" 

W takim razie nie pozostaje ci nic innego jak ustawianie pojedynczo linijek lore...

set {_t} to diamond sword
set line 1 of {_t}'s lore to "Twój_lore"
format slot 0 of player to {_t}

Mimo wszystko zalecam porzucić formatowanie slotów w SkQuery i przerzucić się na Skriptowy odpowiednik (tutaj wymagany Skript 2.2).

Możesz opcjonalnie spróbować ze Skriptem forku Matocolotoe: Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! (jest to wersja Skripta 2.5 przeznaczona na serwery 1.8).

W przypadku braku działania Skripta należy wyłączyć serwer, opcjonalnie zrobić kopię zapasową skryptów i/lub zmiennych, usunąć folder Skript, włączyć ponownie serwer i wrzucić swoje wcześniej zachowane skrypty i/lub zmienne.

Po przerzuceniu się będziesz mógł tworzyć sloty w ten sposób:

set slot 0 of player's current inventory to diamond named "nazwa" with lore "1", "2", "3" and "4"

Edytowane przez Kormic

• -1
8 minut temu, NexON39 napisał:

Dzięki byq na razie działa na tej wersji 2.5 mam jeszcze jedno pytanie czy podesłał byś mi permissionsex pod 1.8.8 spigot?

Może ten?

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Zobacz również LuckPerms.

EDIT: Na przyszłość pamiętaj, aby trzymać się tematyki wątku. Miałeś problem z tworzeniem GUI, nie pluginem zarządzającym permisjami.

Edytowane przez Kormic