Skocz do zawartości
  • 0

bossbar

fasdasdsaatrewq
 Udostępnij

Pytanie

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
6 minut temu, Kormic napisał:

No dobrze, potrzebujesz. Jak to ma niby działać?

Pamiętasz może wczorajszy skrypt na granice?:

Cytat

command /sr:
    trigger:
        set {spawn::%player%} to player's location

every 1 seconds:
	loop all players in world "SPAWN_CPVP":
		loop all blocks in radius 50 around loop-player:
			if loop-block is furnace:
				if {_dis} is not set:
					set {_dis} to distance between loop-player and loop-block
				if {_dis} > (distance between loop-player and loop-block):
					set {_dis} to distance between loop-player and loop-block
		if {_dis} < 45:
			set action bar of loop-player to "&dGranica Spawna &8» &2%{_dis}%"
		if {_dis} < 35:
			set action bar of loop-player to "&dGranica Spawna &8» &e%{_dis}%"
		if {_dis} < 25:
			set action bar of loop-player to "&dGranica Spawna &8» &6%{_dis}%"
		if {_dis} < 15:
			set action bar of loop-player to "&dGranica Spawna &8» &c%{_dis}%"
		if {_dis} < 7.5:
			set action bar of loop-player to "&dGranica Spawna &8» &4%{_dis}%"
		if {_dis} < 5:
			push loop-player (direction from loop-player to {spawn::%loop-player%}) at speed 3
			push loop-player upwards at speed 1
			send loop-player title "&6Granica" with subtitle "&cDoszedłeś do granicy spawna. Nie możesz przejść dalej!" for 3 seconds

I chcę, aby zamiast tych action barów (już nie bierz pod uwagę kolorów w zależności od odległości) był bossbar wyświetlający "Granica spawna » %{_dis}%"
O i jeszcze jeśli coś takiego jest możliwe to chcę, aby kolor paska był różowy, uzupełniał się (chodzi o HP smoka, withera) w zależności od tego jak jesteś blisko - im bliżej tym bardziej uzupełnione a te segmenty to poproszę:

Spoiler

images?q=tbn:ANd9GcSIhol0M4iZ2A_sPlCFLNh
I to 3 od końca

I jeszcze mam pytanie - Da się zrobić, że zamiast tych piecyków są barriery?

• 0
Teraz, fasdasdsaatrewq napisał:

I chcę, aby zamiast tych action barów (już nie bierz pod uwagę kolorów w zależności od odległości) był bossbar wyświetlający "Granica spawna » %{_dis}%"
O i jeszcze jeśli coś takiego jest możliwe to chcę, aby kolor paska był różowy, uzupełniał się (chodzi o HP smoka, withera) w zależności od tego jak jesteś blisko - im bliżej tym bardziej uzupełnione a te segmenty to poproszę:

W tym celu możesz wykorzystać dodatek SkRayFall.

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! - tworzenie bossbaru

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! - ustawianie nazwy bossbaru (lepiej będzie ustawiać nazwę bossbaru niż tworzyć go całkowicie na nowo)

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! - zmiana paska postępu (jego wartości)

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! - style bossbaru (ty masz na myśli 10-segmentowy)

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! - kolory (różowy również jest dostępny)

Jeżeli gdzieś się w czymś pogubisz:

Spoiler

Poradnik od serwera Minehut dotyczący tworzenia bossbarów w Skript z pomocą SkRayFall:

• 0
17 minut temu, Kormic napisał:

W tym celu możesz wykorzystać dodatek SkRayFall.

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! - tworzenie bossbaru

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! - ustawianie nazwy bossbaru (lepiej będzie ustawiać nazwę bossbaru niż tworzyć go całkowicie na nowo)

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! - zmiana paska postępu (jego wartości)

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! - style bossbaru (ty masz na myśli 10-segmentowy)

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! - kolory (różowy również jest dostępny)

Jeżeli gdzieś się w czymś pogubisz:

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Pokaż ukrytą zawartość

Poradnik od serwera Minehut dotyczący tworzenia bossbarów w Skript z pomocą SkRayFall:

Błędy:

Cytat
Spoiler

[INFO] [Skript] Reloading bossbar.sk...

[ERROR] '"&a&lWelcome to Minecraft, &e&l%player%&a&l!" and id "welcome%player%" for player with progress 100 with colors green' is not an entity type (bossbar.sk, line 3: create bossbar titled "&a&lWelcome to Minecraft, &e&l%player%&a&l!" and id "welcome%player%" for player with progress 100 with colors green')

[INFO] [Skript] Encountered 1 error while reloading bossbar.sk!

Wersje zmieniłlem na skRayFall v1.9.23

• 0
9 minut temu, Kormic napisał:

Z tego co mi wiadomo to na wersji 1.9.23 nie działają bossbary. Spróbuj zejść do wersji 1.9.21.

Nie... Sprawdziłem pokolei każdą wersje od 1.9.18 do 1.9.23

Sprawdź jeszcze czy dobre mam dodatki i wersje skriptu (masz w opisie tematu).
Tutaj masz w razie czego kod:

command /bossbar:
	trigger:
		create bossbar titled "&a&lWelcome to Minecraft, &e&l%player%&a&l!" and id "welcome%player%" for player with progress 100 with colors green

• 0
10 minut temu, fasdasdsaatrewq napisał:

Nie... Sprawdziłem pokolei każdą wersje od 1.9.18 do 1.9.23

Sprawdź jeszcze czy dobre mam dodatki i wersje skriptu (masz w opisie tematu).
Tutaj masz w razie czego kod:

W kodzie błędów nie widzę, więc problem nie jest związany z nim.

Sprawdziłem właśnie SkRayFall i jedna rzecz mnie zaniepokoiła.

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Jeżeli spojrzysz, dla wielu wersji tylko major update jest wypisany (np. 1.13, 1.12, nie ma 1.12.2 itd.), natomiast dla wersji 1.8 są tylko konkretne patch update'y wypisane (1.8, 1.8.1, 1.8.3).

Nie masz możliwości sprawdzenia zachowania dodatku na nowszej wersji? U mnie na Spigot'cie na wersji 1.12.2 działa bezproblemowo.

Upewnij się również, że nie ma błędów w konsoli.

EDIT:

Dodatkowo mam wątpliwości co do tego, że wersja Skripta 2.2.2 działa na serwerze 1.8.8. Z tego co mi się wydaje to wszystkie wersje powyżej 2.2 mają problemy z współpracą.

Edytowane przez Kormic

• 0
31 minut temu, Kormic napisał:

W kodzie błędów nie widzę, więc problem nie jest związany z nim.

Sprawdziłem właśnie SkRayFall i jedna rzecz mnie zaniepokoiła.

Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść!

Jeżeli spojrzysz, dla wielu wersji tylko major update jest wypisany (np. 1.13, 1.12, nie ma 1.12.2 itd.), natomiast dla wersji 1.8 są tylko konkretne patch update'y wypisane (1.8, 1.8.1, 1.8.3).

Nie masz możliwości sprawdzenia zachowania dodatku na nowszej wersji? U mnie na Spigot'cie na wersji 1.12.2 działa bezproblemowo.

Upewnij się również, że nie ma błędów w konsoli.

EDIT:

Dodatkowo mam wątpliwości co do tego, że wersja Skripta 2.2.2 działa na serwerze 1.8.8. Z tego co mi się wydaje to wszystkie wersje powyżej 2.2 mają problemy z współpracą.

Mój błąd posiadam wersje 2.1.2, ale teraz zmieniłem na wersję 2.2 i inne błędy są:

[ERROR] [Skript] Can't understand this condition/effect: create bossbar titled "&a&lWelcome to Minecraft, &e&l%player%&a&l!" and id "welcome%player%" for player with progress 100 with colors green (bossbar.sk, line 3: create bossbar titled "&a&lWelcome to Minecraft, &e&l%player%&a&l!" and id "welcome%player%" for player with progress 100 with colors green') 

• 0
7 minut temu, fasdasdsaatrewq napisał:

Mój błąd posiadam wersje 2.1.2, ale teraz zmieniłem na wersję 2.2 i inne błędy są:

[ERROR] [Skript] Can't understand this condition/effect: create bossbar titled "&a&lWelcome to Minecraft, &e&l%player%&a&l!" and id "welcome%player%" for player with progress 100 with colors green (bossbar.sk, line 3: create bossbar titled "&a&lWelcome to Minecraft, &e&l%player%&a&l!" and id "welcome%player%" for player with progress 100 with colors green') 

Nie udzieliłeś odpowiedzi na wszystkie pytania/kwestie.

• 0
Teraz, Kormic napisał:

Nie udzieliłeś odpowiedzi na wszystkie pytania/kwestie.

43 minuty temu, Kormic napisał:

Nie masz możliwości sprawdzenia zachowania dodatku na nowszej wersji?

nie mam mozliwosci

po prostu nie da sie zrobic bossbara na spigocie 1.8.8