Skocz do zawartości
  • 0

Problem ze skryptem na podpis

mmateusz903

Pytanie

siema mam problem ze skryptem. Wszystko działa jak należny . Biorę kartkę do ręki i wpisuje /podpis .

podpis się tworzy jednak gdy chce stworzyć kolejny podpis na innej kartce podpis tworzy mi się na wcześniejszym podpisie nadpisując datę podpisu.

Czy mógłby ktoś to edytować tak aby nie nadpisywało starych podpisów tylko zęby wymagało czystej kartki?

command /podpis [<text>]:
    trigger:
        if player has 1 of paper:
            remove 1 of paper from player
            add 1 paper with name "&9Podpis&7: %player%" with lore "&7Data&8: &7%now%" to player
            send "Pomyslnie utworzono &cpodpis" to player
        else:
            send "Potrzebujesz kartki aby stworzyc &cpodpis&r!"
            cancel event
        if player paper has name "&9Podpis&7: %player%":    
            cancel event

Edytowane przez xNightPower_
Nieaktywny

Umieszczam kod w code.

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Teraz, mmateusz903 napisał:

siema mam problem ze skryptem. Wszystko działa jak należny . Biorę kartkę do ręki i wpisuje /podpis .

podpis się tworzy jednak gdy chce stworzyć kolejny podpis na innej kartce podpis tworzy mi się na wcześniejszym podpisie nadpisując datę podpisu.

Czy mógłby ktoś to edytować tak aby nie nadpisywało starych podpisów tylko zęby wymagało czystej kartki?

Niestety Skript (szczególnie na starszych wersjach) posiada problemy w rozróżnianiu nazw itemów przy ich usuwaniu z ekwipunku, tzn.

# Na wersji 2.4.1 oba kody usuwały dowolny miecz drewniany z ekwipunku:
remove 1 of wooden sword named "test" from player's inventory
remove 1 of wooden sword

Tak więc musisz zapętlać sloty w ekwipunku gracza i sprawdzać czy któryś z nich to zwykła kartka. Jeżeli tak, ustawiasz ten slot na (ilość kartek - 1) kartek i wykonujesz dalszy skrypt.