ProfWiT 0 Opublikowano 3 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 grudnia 2020 Cześć! Piszę pewien skrypt i napotkałem duży problem w kodzie iż nie mam pojęcia jak to obejść on fishing: if player caught fish: add 1 to {fish::%player%} else: set {fish::%player%} to 0 stop jak ustawiałem wcześniej: on fishing: add 1 to {stone::%player%} stop to dodawało każde użycie wędki do {stone::%player%} bez względu czy gracz coś wyłowi czy nie Znajdzie się jakaś dobra duszyczka, która z tym pomoże? Ps. Oczywiście variables jest dodany w skrypcie, ale chodzi mi tutaj tylko o ten fragment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1 Kormic 1824 Opublikowano 3 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 grudnia 2020 Teraz, ProfWiT napisał: Piszę pewien skrypt i napotkałem duży problem w kodzie iż nie mam pojęcia jak to obejść Twój skrypt potrzebuje sprawdzania czy gracz złowił rybę, czy też nie (jest to fishing state). Ponieważ w czystym Skript'cie nie sprawdzisz czy gracz złowił rybę, masz dwa wyjścia: 1. Użycie dodatku Skellett: if fishing state is CAUGHT_FISH: # Dalszy kod 2. Użycie dodatku skript-mirror lub skript-reflect i odrobiny Javy. if event.getState() == CAUGHT_FISH: # Dalszy kod ProfWiT 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ProfWiT 0 Opublikowano 3 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 grudnia 2020 8 minut temu, Kormic napisał: 1. Użycie dodatku Skellett: Dodałem i pomogło dziękuję ślicznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#34161 123 Opublikowano 3 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 grudnia 2020 Problem został rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
ProfWiT 0
Cześć!
Piszę pewien skrypt i napotkałem duży problem w kodzie iż nie mam pojęcia jak to obejść
jak ustawiałem wcześniej:
on fishing: add 1 to {stone::%player%} stop
to dodawało każde użycie wędki do {stone::%player%} bez względu czy gracz coś wyłowi czy nie
Znajdzie się jakaś dobra duszyczka, która z tym pomoże?
Ps. Oczywiście variables jest dodany w skrypcie, ale chodzi mi tutaj tylko o ten fragment
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi