Usunięty#26004 2 Opublikowano 24 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2020 witam mam komenda ktora sprawdza tps i mam 2 servery i lobby drugi glowny i na glownym dodalem te tps i wszystko dziala pozniej chcialeem zrobic tak z lobby alee nie udalo sie bo pokazywalo tyle sam tps pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 24 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2020 8 minut temu, kacpereklubi10 napisał: witam mam komenda ktora sprawdza tps i mam 2 servery i lobby drugi glowny i na glownym dodalem te tps i wszystko dziala pozniej chcialeem zrobic tak z lobby alee nie udalo sie bo pokazywalo tyle sam tps pomocy! Najprościej byłoby wykorzystać w tym celu dodatek Skungee oraz zmienne globalne. Na każdym serwerze miałbyś prostego periodicala, który przykładowo co minutę by zapisywał do zmiennej globalnej wartość TPS danego serwera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Usunięty#26004 2 Opublikowano 24 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2020 Teraz, Kormic napisał: Najprościej byłoby wykorzystać w tym celu dodatek Skungee oraz zmienne globalne. Na każdym serwerze miałbyś prostego periodicala, który przykładowo co minutę by zapisywał do zmiennej globalnej wartość TPS danego serwera. mam skungee i co mam z nim zrobic jakis skrypt czy co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 24 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2020 Teraz, kacpereklubi10 napisał: mam skungee i co mam z nim zrobic jakis skrypt czy co Proszę, abyś czytał uważnie co napisałem. Tworzysz na lobby periodicala zapisującego co jakiś czas do zmiennej 'network variable' wartość TPS (albo przekazujesz do zmiennej samą liczbę, albo tworzysz sobie to w formie ładnego tekstu). every 1 minute: set network variable {tps::lobby} to tps from last 1 minute # Wymagany PaperSpigot (Paper), na BungeeCordzie raczej nie zadziała, aczkolwiek spróbować nie zaszkodzi Następnie na głównym serwerze odczytujesz wartość tej zmiennej. send "%network variable {tps::lobby}%" Dałem ci mały przykład jak należy to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Usunięty#26004 2
witam mam komenda ktora sprawdza tps i mam 2 servery i lobby drugi glowny i na glownym dodalem te tps i wszystko dziala pozniej chcialeem zrobic tak z lobby alee nie udalo sie bo pokazywalo tyle sam tps pomocy!
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi