boniarzgg 0 Opublikowano 18 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2020 Siemka mam pytanko czy można w Skriptcie zrobić spolsczenie komend. Chodzi mi o to, że mam komendę /party invite [nick jakiegos gracza] i czy można by było zrobić /party zapros [nick jakiegos gracza] albo /leaderboards na /topka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 18 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2020 Teraz, boniarzgg napisał: Siemka mam pytanko czy można w Skriptcie zrobić spolsczenie komend. Chodzi mi o to, że mam komendę /party invite [nick jakiegos gracza] i czy można by było zrobić /party zapros [nick jakiegos gracza] albo /leaderboards na /topka Owszem, można. Mimo wszystko zalecam sprawdzić czy plugin w plikach konfiguracyjnych nie pozwala na wprowadzenie polskich aliasów komend (przy dzisiejszych pluginach jest to często spotykane). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 boniarzgg 0 Opublikowano 19 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 listopada 2020 9 godzin temu, Kormic napisał: Owszem, można. Mimo wszystko zalecam sprawdzić czy plugin w plikach konfiguracyjnych nie pozwala na wprowadzenie polskich aliasów komend (przy dzisiejszych pluginach jest to często spotykane). Otóż w tym pluginie nie ma języku polskiego jeśli chodzi o komendy. Mógłbyś mi spolszczyć /leaderboards na /topka i to z /party invite (nick) na /party zapros (nick) bo nie mam pomysłu zbytnio a jest mi to potrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LeviBoyPL 159 Opublikowano 19 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 19 listopada 2020 Możesz sobie stworzyć komendy, które wykonują komendy. Droga naokoło, ale działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 19 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 19 listopada 2020 6 godzin temu, boniarzgg napisał: Otóż w tym pluginie nie ma języku polskiego jeśli chodzi o komendy. Mógłbyś mi spolszczyć /leaderboards na /topka i to z /party invite (nick) na /party zapros (nick) bo nie mam pomysłu zbytnio a jest mi to potrzebne. Nie mam na myśli możliwości zmiany języka na polski... Czy można po prostu wprowadzić aliasy do komend? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 boniarzgg 0 Opublikowano 19 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 listopada 2020 6 godzin temu, Kormic napisał: Nie mam na myśli możliwości zmiany języka na polski... Czy można po prostu wprowadzić aliasy do komend? szukałem w configu i nic nie ma, mógłbyś mi ogarnąć te dwa skrypty na /leaderboards - /topka /party invite (nick) - party zapros (nick) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1 Kormic 1824 Opublikowano 19 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 19 listopada 2020 54 minuty temu, boniarzgg napisał: szukałem w configu i nic nie ma, mógłbyś mi ogarnąć te dwa skrypty na /leaderboards - /topka /party invite (nick) - party zapros (nick) Proszę. command /topka: trigger: execute player command "topka" command /party zapros <player>: trigger: execute player command "party invite %arg 1%" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1 Usunięty#19006 26 Opublikowano 19 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 19 listopada 2020 @up command /topka: trigger: execute player command "leaderboards" wpisales command topka: która executuje tą samą komende xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1 boniarzgg 0 Opublikowano 19 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 listopada 2020 (edytowane) dzięki wszystkim, do zamknięcia edit: wyskoczyły mi błędy skrypt: command /topka: trigger: execute player command "leaderboards" command /party zapros <player>: trigger: execute player command "party invite %arg 1%" command /party wyrzuc <player>: trigger: execute player command "party kick %arg 1%" command /party zapros <player>: trigger: execute player command "party invite %arg 1%" command /party stworz: trigger: execute player command "party create" command /party dolacz <player>: trigger: execute player command "party join %arg 1%" command /party usun: trigger: execute player command "party create" command /party opusc: trigger: execute player command "party leave" command /party lider <player>: trigger: execute player command "party promote %arg 1%" command /party ustawienia: trigger: execute player command "party settings" Błąd: A command with the name /party is already defined in spolszczenie.sk @Kormic @jhgggg macie jakieś pomysły? Edytowane 19 listopada 2020 przez boniarzgg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 19 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 19 listopada 2020 11 minut temu, boniarzgg napisał: macie jakieś pomysły? Zarejestrowałeś dwukrotnie tę samą komendę, mam na myśli "/party zaproś <player>". Jeżeli to nadal nie pomoże, będziesz musiał w komendach zamiast zapros, wyrzuc, lider itd. użyć typu argumentu 'text' i sprawdzać go przy wykonywaniu komendy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
boniarzgg 0
Siemka mam pytanko czy można w Skriptcie zrobić spolsczenie komend.
Chodzi mi o to, że mam komendę /party invite [nick jakiegos gracza] i czy można by było zrobić /party zapros [nick jakiegos gracza]
albo /leaderboards na /topka
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi