Pimpek01 0 Opublikowano 17 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 listopada 2020 (edytowane) Ostatnio postanowiłem napisać Skrypt na "Nokaut" Wydałem wersje 0.1 ale miała ona masę błędów oraz mało funkcji. Dzisiaj skończyłem wersje 0.2 i jestem z niej naprawdę zadowolony. Oczywiście jeśli znajdą się błędy pisać można również propozycje. Jak to działa?: screenshot - Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Aby Skrypt Poprawnie działał Będzie nam Potrzebny Plugin: PosePlugin. Oraz Permisja do Wykonania Komendy /lay (poseplugin.command.lay). Download: PosePlugin - Zarejestruj się lub zaloguj, aby zobaczyć ukrytą treść! Skrypt - Edytowane 17 listopada 2020 przez Pimpek01 Usunięty#29194 i Glicz 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackus 0 Opublikowano 8 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2020 heja, bo generalnie średnio to dziala ;/ raz zadzialalo jak kolezanka od creeperow padla a tak to nie ;3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kormic 1824 Opublikowano 8 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2020 Teraz, Blackus napisał: heja, bo generalnie średnio to dziala ;/ raz zadzialalo jak kolezanka od creeperow padla a tak to nie ;3 Błąd możliwe, że leży w tym, iż twórca użył 'damage' zamiast 'final damage'. Dla niewtajemniczonych, 'damage' to zadane obrażenia przez atakującego, natomiast 'final damage' oznacza obrażenia zmniejszone poprzez różne modyfikatory takie jak zbroja czy efekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackus 0 Opublikowano 8 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2020 (edytowane) 31 minut temu, Kormic napisał: Błąd możliwe, że leży w tym, iż twórca użył 'damage' zamiast 'final damage'. Dla niewtajemniczonych, 'damage' to zadane obrażenia przez atakującego, natomiast 'final damage' oznacza obrażenia zmniejszone poprzez różne modyfikatory takie jak zbroja czy efekty. Czyliii, myslisz ze if (victim's health - damage) is less than or equal to 0: zamienic na : if (victim's health - final damage) is less than or equal to 0: Edytowane 8 grudnia 2020 przez xNightPower_ Umieszczam kod w code, naprawiam formatowanie na ciemnym stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kormic 1824 Opublikowano 8 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2020 (edytowane) 13 minut temu, Blackus napisał: Czyliii, myslisz ze if (victim's health - damage) is less than or equal to 0: zamienic na : if (victim's health - final damage) is less than or equal to 0: Napisałem jedynie, że to możliwe, ale nie musi tak być. Nie przyglądałem się dokładnie kodowi. No cóż, na pewno zamiana na 'final damage' jedynie zmniejszy ilość potencjalnych bugów w kodzie. Edytowane 8 grudnia 2020 przez xNightPower_ Naprawiam cytat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackus 0 Opublikowano 8 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2020 (edytowane) 2 godziny temu, Kormic napisał: Napisałem jedynie, że to możliwe, ale nie musi tak być. Nie przyglądałem się dokładnie kodowi. No cóż, na pewno zamiana na 'final damage' jedynie zmniejszy ilość potencjalnych bugów w kodzie. Powiem ci tak, większości juz to działa, lecz nie działa to mi jako op'owi i koledze, reszcie (chodzi mi o mn. wc. 6 osób) działa bez problemowo, jakbyś miał pomysł jak rozwiązać ten problem byłbym wdzięczny. EDIT: wszystko dziala po restarcie, dzieki, jakbys umial zrobic tak ze po zbicu hp do 0 jak juz lezysz dalo ci heala bo czasami ogien zostaje i da sie spalic odrazu ;/ Jesli nie umiesz to czill. Edytowane 8 grudnia 2020 przez Blackus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kormic 1824 Opublikowano 8 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2020 (edytowane) 2 godziny temu, Blackus napisał: Powiem ci tak, większości juz to działa, lecz nie działa to mi jako op'owi i koledze, reszcie (chodzi mi o mn. wc. 6 osób) działa bez problemowo, jakbyś miał pomysł jak rozwiązać ten problem byłbym wdzięczny. EDIT: wszystko dziala po restarcie, dzieki, jakbys umial zrobic tak ze po zbicu hp do 0 jak juz lezysz dalo ci heala bo czasami ogien zostaje i da sie spalic odrazu ;/ Jesli nie umiesz to czill. Należy w evencie 'on damage of player' sprawdzać czy zmienna {nokaut.player::%victim%} jest ustawiona na 'true'. Jeżeli tak, anulujesz event poprzez 'cancel event'. Dzięki tym trzem linijkom już nikt kto jest znokautowany, nie powinien otrzymywać jakichkolwiek obrażeń. Jednocześnie jest to pomocne dla ciebie, a i twórca wie co należy poprawić. Edytowane 8 grudnia 2020 przez Kormic Blackus 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackus 0 Opublikowano 8 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2020 (edytowane) 5 godzin temu, Kormic napisał: Należy w evencie 'on damage of player' sprawdzać czy zmienna {nokaut.player::%victim%} jest ustawiona na 'true'. Jeżeli tak, anulujesz event poprzez 'cancel event'. Dzięki tym trzem linijkom już nikt kto jest znokautowany, nie powinien otrzymywać jakichkolwiek obrażeń. Jednocześnie jest to pomocne dla ciebie, a i twórca wie co należy poprawić. Sory ze tak cie mecze, aleee chodzi o takie cos? on damage: if attacker and victim is player: if {nokaut.player::%victim%} is true: cancel event if {nokaut.player::%attacker%} is true: cancel event jakbys mogl mi to zmienic tak jak trzeba bede wdzieczny i ostatnie pytanie ci zadam przy nokucie czesto spada sie pod mape, a bardziej pod bloki i czesto umiera sie "od sciany" przed koncem nokautu Edytowane 8 grudnia 2020 przez xNightPower_ Umieszczam kod w code. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kormic 1824 Opublikowano 8 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 grudnia 2020 Teraz, Blackus napisał: Sory ze tak cie mecze, aleee chodzi o takie cos? Raczej miałem na myśli coś takiego. on damage of player: if attacker is set: if {nokaut.player::%attacker%} is true: cancel event if {nokaut.player::%victim%} is true: cancel event 5 minut temu, Blackus napisał: przy nokucie czesto spada sie pod mape, a bardziej pod bloki i czesto umiera sie "od sciany" przed koncem nokautu Co do tego to już wolę bardziej nie ingerować w kod skryptu, poproś twórcę, aby to poprawił. Zapewne jest to kwestia przeteleportowania gracza jedną kratkę wyżej, ale szczerze wymagałoby to testowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackus 0 Opublikowano 9 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2020 22 godziny temu, Kormic napisał: on damage of player: if attacker is set: if {nokaut.player::%attacker%} is true: cancel event if {nokaut.player::%victim%} is true: cancel event dobra, teraz problem w tym ze przy koncu odliczania dalej sie jest "znokautowanym" nie umiera sie. a z tym spadaniem pod mape byl problem taki ze obrazenia od ognia np byly zadawane wiec teraz zostala sprawa konca nokatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kormic 1824 Opublikowano 9 grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 grudnia 2020 Teraz, Blackus napisał: dobra, teraz problem w tym ze przy koncu odliczania dalej sie jest "znokautowanym" nie umiera sie. a z tym spadaniem pod mape byl problem taki ze obrazenia od ognia np byly zadawane wiec teraz zostala sprawa konca nokatu. Przeczytaj proszę co napisałem... 22 godziny temu, Kormic napisał: wolę bardziej nie ingerować w kod skryptu, poproś twórcę, aby to poprawił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek01 0 Opublikowano 12 grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2020 Hejka, ogólnie dawno mnie tu nie było aczkolwiek, po przeczytaniu wszystkiego stwierdzam że "zapdanie się pod bloki" raczej jest do naprawienia w configu pluginu "PosePlugin" w configu pluginu wystarczy w linijce 11 zmienić z true na false Jeśli chodzi o przy koncu odliczania dalej sie jest "znokautowanym" nie umiera sie. Musisz mi to bardziej opisać gdyż, gdy ja testowałem umieranie działało normalnie możliwe że jest to błąd pętli jeśli ustawiłeś czas nokautu powyżej 500. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobyaszek 0 Opublikowano 26 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2021 Mam pytanie czy dało by radę zrobić tak aby podnoszenie/rzucanie znokautowanego gracz za pomocą komendy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kormic 1824 Opublikowano 26 lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 26 lutego 2021 3 minuty temu, Tobyaszek napisał: Mam pytanie czy dało by radę zrobić tak aby podnoszenie/rzucanie znokautowanego gracz za pomocą komendy? Jak, jak, jak? Możesz powtórzyć? Niewiele zrozumiałem. Opisz to jeszcze raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitusowek 0 Opublikowano 4 marca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 marca 2021 (edytowane) A jednak dziala Edytowane 5 marca 2021 przez Mitusowek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bananowy8 0 Opublikowano 28 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2021 mam pytanie bo wszystko ze skryptem dziala tylko nie dziala mi komenda /lay mam plugin confi wie ktos co mam zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi