Skocz do zawartości
  • 0

Poprawi ktoś ten kod

mati770ka

Pytanie

Poprawi ktoś ten kod by działał odpowiednio by odliczał czas gdy jest 2 graczy i gracze nie mogli 2 razy wchodzić na arenę bo ja jakoś nie mogę sobie z tym poradzić  ;-;

if arg 1 is "dolacz":			if arg 2 is set:				if {CastleWar::utworz::%arg 2%} is set:					if {CastleWar::status::%arg 2%} is false:						if {CastleWar::gracz::gra::%player%} is false:							if {CastleWar::arena::ilosc::%arg 2%} is smaller than 2:								send "{@tag} &eDolaczyles do areny"								add player to {CastleWar::arena::%arg 2%}								add 1 to {CastleWar::arena::ilosc::%arg 2%}								set {CastleWar::gracz::gra::%player%} to true								send "{@tag} &eGracz &a%player% &edolaczyl do areny &c(&a%{CastleWar::arena::ilosc::%arg 2%}%&e/&a2&c)" to all players							else:								set {CastleWar::status::%arg 2%} to true						else:							send "{@tag} &eJestes juz na arenie!"					else:						send "3" to all players						send "2" to all players						send "1" to all players
https://skript.pl/temat/4280-poprawi-kto%C5%9B-ten-kod/

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Zmienną {CastleWar::arena::ilosc::%arg 2%} jeżeli nie istnieje ustaw najpierw na 0 potem dodaj 1 po czym sprawdź czy jest 2 graczy jeżeli tak to zacznij odliczanie. Nie kumam po co tak dziwnie kod dałeś z tymi else... na eazie nie napiszę odpowiedzi bo jestem na tele ale raczej sb powinieneś dać radę.

jeszcze taka rada: jak piszesz kod i coś nie działa to zrób tak by kod pokazywał drogę jaką pokonuje(send) oraz jakie ma zmoenne-mi to zawsze pomaga ;)

https://skript.pl/temat/4280-poprawi-kto%C5%9B-ten-kod/#findComment-36609

• 0

Patrz, ja zastowowalem taki sposob w moich minigierkach :)

every 1 seconds:    loop 10 times: #Loop 10 dlatego bo mam 10 aren        {arena.stan::%loop-number%} is "wTrakcie": #Sprawdzam czy gra jest w trakcie            {arena.liczbaGraczy::%loop-number%} is 0: #Sprawdzam liczbe graczy                set {arena.stan::%loop-number%} to "reset" #Jezeli jest to 0, to ustawiam arene na automatyczne resetowanie        {arena.stan::%loop-number%} is "reset": #Jezeli stan areny to reset to arena zostanie przywrocona do stanu w jakim byla przed gra :)            #tutaj kod ktory bedzie resetowal zmienne, cos w tym stylu            #delete {arena.listaGraczy.%loop-number%::*}            #set {arena.stan::%loop-number%} to "oczekiwanie"            #set {arena.liczbaGraczy::%loop-number%} to 0

A co do odliczania:

if arg 1 is "dolacz":        if arg 2 is set:            if {CastleWar::utworz::%arg 2%} is set:                if {CastleWar::status::%arg 2%} is false:                    if {CastleWar::gracz::gra::%player%} is false:                        if {CastleWar::arena::ilosc::%arg 2%} is smaller than 2:                            send "{@tag} &eDolaczyles do areny"                            add player to {CastleWar::arena::%arg 2%}                            add 1 to {CastleWar::arena::ilosc::%arg 2%}                            set {CastleWar::gracz::gra::%player%} to true                            send "{@tag} &eGracz &a%player% &edolaczyl do areny &c(&a%{CastleWar::arena::ilosc::%arg 2%}%&e/&a2&c)" to all players                            {CastleWar::arena::ilosc::%arg 2%} is 2:                                set {_num} to 21 #<<<<< ZAWSZE DODAJ TUTAJ 1, chyba ze chcesz zeby w odliczaniu tez bylo 0 (3, 2, 1, 0, START )                                loop 20 times: #<<<< TUTAJ NORMALNA LICZBA ODLICZANIA                                    subtract 1 from {_num}                                    send "%{_num}% do startu areny..." to all players                                    wait 1 seconds                                #Tutaj jeszcze sprawdzasz czy na arenie zas jest 2 graczy, zeby nie bylo tak ze przy odliczaniu sobie ktos wyjdzie a i tak sie gra zacznie :P                                #Jezeli tak to normalnie tpasz graczy dajesz im eq czy cos tam ... :)
Edytowane przez RickPlayingPL
https://skript.pl/temat/4280-poprawi-kto%C5%9B-ten-kod/#findComment-36814

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...