q1zZ_ 0 Opublikowano 13 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 13 listopada 2020 Witam napisał by mi ktoś skrypt na to że jeśli gracz jest obok bordera np 10 kratek i bliżej to ma actionbar "Jesteś przy granicy bordera" a gdy dotknie bordera to bungee przenosi go na serwer lobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kormic 1824 Opublikowano 15 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 15 listopada 2020 (edytowane) W dniu 13.11.2020 o 18:37, q1zZ_ napisał: Witam napisał by mi ktoś skrypt na to że jeśli gracz jest obok bordera np 10 kratek i bliżej to ma actionbar "Jesteś przy granicy bordera" a gdy dotknie bordera to bungee przenosi go na serwer lobby Skript nie posiada eventów dotyczących bordera (zdaje się, że jest podobnie z Bukkit/Spigot API), aczkolwiek jeżeli to możliwe, mógłbyś zrobić region dokładnie o rozmiarze borderu oraz drugi do ostrzegania o 10 kratek mniejszy z każdej strony. Załączam prosty skrypt dla przykładu, powinien pomóc w rozwiązaniu problemu. W ostatniej linijce ustawiasz nazwę serwera lobby, aby gracz mógł zostać z nim połączony. on entering of region "border_ostrzezenie": add player to {borderWarning::*} on leaving of region "border_ostrzezenie": remove player from {borderWarning::*} every 2 seconds: send action bar "&6Jesteś przy granicy bordera!" to {borderWarning::*} on entering of region "border_granica": connect player to "lobby" Edytowane 15 listopada 2020 przez Kormic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
q1zZ_ 0
Witam napisał by mi ktoś skrypt na to że jeśli gracz jest obok bordera np 10 kratek i bliżej to ma actionbar "Jesteś przy granicy bordera" a gdy dotknie bordera to bungee przenosi go na serwer lobby
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi