Skocz do zawartości
  • 0

Zapisywanie bloków do zmiennej i odczytywanie ich

xNawi

Pytanie

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

aaaa chodzi ci o to że ma to liczyć po ilu blokach np ziemi przeszedłeś??

Variables:    {licznik.%player%.dirt} = 0    {licznik.%player%.stone} = 0    {licznik.%player%.grass} = 0    {licznik.%player%.cobblestone} = 0    {licznik.%player%.sand} = 0on walk:    if event-block is dirt:        add 1 to {licznik.%player%.dirt}    if event-block is stone:        add 1 to {licznik.%player%.stone}    if event-block is cobblestone:        add 1 to {licznik.%player%.cobblestone}    if event-block is grass:        add 1 to {licznik.%player%.grass}    if event-block is sand:        add 1 to {licznik.%player%.sand}command /bloki [<text&gt]    trigger:        if arg 1 is "ziemia":            send "&2Przeszedles przez &4%{licznik.%player%.dirt}%&2 bloków ziemi" to player        if arg 1 is "trawa":            send "&2Przeszedles przez &4%{licznik.%player%.grass}%&2 bloków trawy" to player        if arg 1 is "bruk":            send "&2Przeszedles przez &4%{licznik.%player%.cobblestone}%&2 bloków bruku" to player        if arg 1 is "kamien":            send "&2Przeszedles przez &4%{licznik.%player%.stone}%&2 bloków kamienia" to player        if arg 1 is "piasek":            send "&2Przeszedles przez &4%{licznik.%player%.sand}%&2 bloków piasku" to player        if arg 1 is not set:            send "&4Nie wpisales bloku! Wpisz /blok <ziemia/trawa/bruk/kamien/piasek>" to player

Ale nie wiem czy o to ci chodzi.

Edytowane przez Sabat

• 0

,-, takie coś to ja umiem napisać...

Chodzi mi o to, że mam komende /bloki add <nazwa bloków>

arg 1 zapisuje się do zmiennej {bloki.coś} i mamy np event

on walk on {bloki.cos}

//Zmniejszyłem wielkość czcionki. ~Norbi

Edytowane przez Norbiak

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...