Skocz do zawartości
  • 0

Spawn + tittle

SkrytyZiomus

Pytanie

Czesc, mam skrypt na spawn z title lecz chcialbym zeby zamiast ustawiac ciagle nowy title wraz z kolejna sekunda po prostu byl ten sam ale czas lecial dalej, chodzi mi o to ze nie chce zeby byl ten efekt nowego titl'a dla graczy (te pojawianie sie na ekranie jakby widac), jakby ktso jeszcze nie zrozumial tego co napisalem (prosze wybaczyc ta skladnie zdan XD), to bedzie teleport za: 5.. 4... 3... 2.. 1.. a nie title teleport za 5 -> title teleport za 4 -> title teleport za 3 i tak dalej.

kod;

command /spawn [<text>]:
	trigger:
		send player title "&2&lSPAWN" with subtitle "&2teleport za &c10&7sekund" for 1 seconds
		set {_l} to location of player
		set {_1} to 5
		while {_1} >= 0:
			if {_1} is not 0:
				if distance between {_l} and location of player <= 0.25:
					remove 1 from {_1}
					send player title "&2&lSPAWN" with subtitle "&2teleport za &c%{_1}% &7sekund " for 1 seconds
					wait 1 second
				else:
					send player title "&2&lSPAWN" with subtitle "&7Teleport przerwany" for 1 seconds
					stop loop
			else:
				send player title "&2&lSPAWN" with subtitle "&2spawnik!" for 1 seconds
				teleport player to {spawn}
				stop loop

dzieki:P

Edytowane przez SkrytyZiomus
https://skript.pl/temat/42392-spawn-tittle/

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
4 godziny temu, SkrytyZiomus napisał:

Czesc, mam skrypt na spawn z title lecz chcialbym zeby zamiast ustawiac ciagle nowy title wraz z kolejna sekunda po prostu byl ten sam ale czas lecial dalej, chodzi mi o to ze nie chce zeby byl ten efekt nowego titl'a dla graczy (te pojawianie sie na ekranie jakby widac), jakby ktso jeszcze nie zrozumial tego co napisalem (prosze wybaczyc ta skladnie zdan XD), to bedzie teleport za: 5.. 4... 3... 2.. 1.. a nie title teleport za 5 -> title teleport za 4 -> title teleport za 3 i tak dalej.

Nie wiem czy dobrze cię zrozumiałem, ale chyba masz na myśli efekt fade-in oraz fade-out.

# Składnia z SkRayFall:
send %player% title %string% [with subtitle %string%] [for %timespan%] [with %timespan% fade in and %timespan% fade out]

W takim wypadku dodajesz na końcu:

with 0 seconds fade in and 0 second fade out

Powinno pomóc.

https://skript.pl/temat/42392-spawn-tittle/#findComment-265748

• 0
W dniu 30.10.2020 o 08:14, Kormic napisał:

Nie wiem czy dobrze cię zrozumiałem, ale chyba masz na myśli efekt fade-in oraz fade-out.

# Składnia z SkRayFall:
send %player% title %string% [with subtitle %string%] [for %timespan%] [with %timespan% fade in and %timespan% fade out]

W takim wypadku dodajesz na końcu:

Powinno pomóc.

Srednio rozumiem co wpisac, moglbys mi to wyplenic te [] na to co ma byc? np. teleportacja za: i odliczanie.

Dobra poradzilem sobie, po prostu dodalem  na koncu:

Edytowane przez CountingDogs
CountingDogs

Poprawiam formatowanie.

Notatka dodana przez CountingDogs

https://skript.pl/temat/42392-spawn-tittle/#findComment-265864

• 0
12 minut temu, SkrytyZiomus napisał:

Srednio rozumiem co wpisac, moglbys mi to wyplenic te [] na to co ma byc? np. teleportacja za: i odliczanie.

Miałem na myśli dodanie po prostu na końcu linijki z title tego, co ci podałem...

send player title "&2&lSPAWN" with subtitle "&2teleport za &c10&7sekund" for 1 seconds with 0 seconds fade in and 0 seconds fade out

Jest szansa na to, że "0 seconds" nie zadziała, w takim wypadku musisz ustawić "1 tick".

12 minut temu, SkrytyZiomus napisał:

moglbys mi to wyplenic te []

Z tego co widzę, to nie znasz legendy w dokumentacji.

( ) - obowiązkowe

[ ] - opcjonalne

| - lub

Przykłady:

1. %texts% (is|are) alphanumeric
# Tutaj musisz wybrać albo "is", albo "are", obowiązkowo jedno z tych.
2. block damag(ing|e)
# Tutaj podobnie jak wyżej, albo "ing", albo "are".
3. bucket empty[ing]
Tutaj obowiązkowo "bucket empty", opcjonalnie końcówka "ing".

Znajomość tej legendy jest rzeczą niezwykle ważną przy czytaniu dokumentacji. Pomijam oczywiście procenty, które oznaczają wstawianie zmiennych czy też wyrażeń.

Edytowane przez Kormic
https://skript.pl/temat/42392-spawn-tittle/#findComment-265866