Skocz do zawartości
  • 0

Cząsteczki

Kelly303
 Udostępnij

Pytanie

Cześć. Mam taki jeden problem, z którym zmagam się od paru dni. A mianowicie nie wiem jaki skrypt na wersję 1.12.2 mógł by przywoływać particle. Żaden nie działa, który znajdę i jedyny sposób to:

execute console command "/execute %player% ~ ~ ~ particle smoke ~ ~1 ~ 0.3 0.6 0.3 0 20"

Ale z tym są 2 problemy. Ta komenda nie pozwala na przywołanie particli do innego bytu niż gracz i pokazuje się na czacie. Tak... znam komendę, która by to wyłączyła ale i tak wolał bym żeby ktoś mi napisał taki skrypt na 1.12.2 na particle. (Oile to możliwe, bo zaczynam w to wątpić)

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
19 minut temu, Kelly303 napisał:

Cześć. Mam taki jeden problem, z którym zmagam się od paru dni. A mianowicie nie wiem jaki skrypt na wersję 1.12.2 mógł by przywoływać particle. Żaden nie działa, który znajdę i jedyny sposób to:

execute console command "/execute %player% ~ ~ ~ particle smoke ~ ~1 ~ 0.3 0.6 0.3 0 20"

Ale z tym są 2 problemy. Ta komenda nie pozwala na przywołanie particli do innego bytu niż gracz i pokazuje się na czacie. Tak... znam komendę, która by to wyłączyła ale i tak wolał bym żeby ktoś mi napisał taki skrypt na 1.12.2 na particle. (Oile to możliwe, bo zaczynam w to wątpić)

Pokazywanie efektów wizualnych zostało wprowadzone w Skript'cie 2.1. Składnia wygląda następująco:

(play|show) %visual effects% (on|%directions%) %entities/locations% [(to %players%|in (radius|range) of %number%)]
(play|show) %number% %visual effects% (on|%directions%) %locations% [(to %players%|in (radius|range) of %number%)]

Przykład:

play mob spawner flames above player's head
play 3 wolf hearts on player

Pełna lista nazw efektów wizualnych:

Spoiler

ender signal, mobspawner flames, potion break, smoke, hurt, wolf smoke, wolf hearts, wolf shaking, sheep eating, iron golem offering rose, villager hearts, angry villager entity, happy villager entity, witch magic, zombie turning to a villager, firework explosion, arrow particles, jumping rabbit, love hearts, squid rotation reset, entity poof, guardian target, block with shield, shield break, armor stand hit, hurt by thorns, iron golem sheathing rose, resurrection by totem, hurt by drowning, hurt by explosion, firework's spark, critical hit, magical critical hit, potion swirl, transparent potion swirl, spell, spell, witch spell, note, portal, flying glyph, flame, lava pop, footstep, water splash, smoke particle, huge explosion, large explosion, explosion, void fog, small smoke, cloud, coloured dust, snowball break, water drip, lava drip, snow shovel, slime, heart, angry villager, happy villager, large smoke, item crack, block break, block dust, falling dust, totem, spit, squid ink, bubble pop, current down, bubble column up, nautilus, dolphin, sneeze, campfire cosy smoke, campfire signal smoke, composter, flash, falling lava, landing lava, falling water, dripping honey, falling honey, landing honey, falling nectar, ash, crimson spore, soul fire flame, warped spore, dripping obsidian tear, falling obsidian tear, landing obsidian tear, soul, reverse portal, white ash

EDIT:

Należy pamiętać o tym, że niektóre efekty jak chociażby 'wolf hearts', mogą być pokazywane tylko na entity.

Edytowane przez Kormic

• 0
15 minut temu, Kelly303 napisał:

No ok działa. Tylko jak bym mógł wyznaczyć żeby zadziałał na np, enderperle, która uderzyła w blok?

W takim wypadku nasłuchujesz do eventu 'on projectile hit', sprawdzasz czy event-projectile to ender perła. Jeśli tak, w miejscu odtwarzasz efekt.