IgorM2008 10 Opublikowano 17 października 2020 Udostępnij Opublikowano 17 października 2020 (edytowane) Alog Skrypt na anty log out Działanie: skrypt dodaj do gry anty log out który powoduje, że graczowi w walce pokazuje się odliczanie podczas którego wylogowanie kończy się śmiercią Kod Edytowane 7 grudnia 2020 przez xNightPower_ Zamieniam link w odnośnik. Naprawiam formatowanie na ciemnym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/42137-alog-skrypt-na-anty-log-out/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kormic 1951 Opublikowano 17 października 2020 Udostępnij Opublikowano 17 października 2020 Po tym jak spojrzałem w kod, jestem spokojnie w stanie stwierdzić, że nie testowałeś tego skryptu. Zawiera on również wiele kluczowych błędów i niepotrzebnych rzeczy. 1. Fragment z 'variables' jest całkowicie zbędny. Dwie pierwsze zmienne są do wywalenia, natomiast ostatnią, mianowicie {cz} o wiele lepiej byłoby zastąpić zmienną w 'options'. 2. Pętla 'every 1 second' zapętlająca wszystkich graczy nie jest dobrym pomysłem. Zmniejszanie zmiennej gracza powinieneś wrzucić do pętli, która zawiera wysyłanie action barów. 3. Nie twórz wielu tych samych eventów w jednym skrypcie. Zamiast tego połącz je w jedno dla schludności i czytelności kodu. 4. Niepotrzebnie tworzysz każdemu graczowi zmienne przy walce. Wystarczyłaby jedna z czasem i gdybyś chciał sprawdzić czy gracz jest w walce, wystarczyłoby sprawdzanie czy ta zmienna z czasem jest ustawiona lub mniejsza od zera. 5. W linijce nr 18 masz pętlę odtwarzającą się 200 razy. A co jeżeli ktoś sobie zażyczy, aby antylog trwał 5 minut (300 sekund)? Wtedy skrypt się wysypie. Albo zapętlaj x=(czas antyloga) razy, albo użyj pętli 'while' sprawdzającej czy czas u tych graczy jest ustawiony. 6. Niepotrzebnie ustawiasz zmienne na 'true' oraz 'false'. Ustawianie na 'false' zastąp czyszczeniem zmiennej, dzięki temu odchudzisz plik 'variables.csv'. Gdy to zamienisz, wystarczy sprawdzanie czy zmienna jest ustawiana czy też nie. Właściwie to będzie niepotrzebne, gdyż najlepiej byłoby, gdybyś po prostu sprawdzał czy czas antiloga u danego gracza jest ustawiony, czy też nie. 7. W linijce nr 28 powinien być w zmiennej %victim%, nie %attacker%. 8. W linijce 44 będzie błąd, gdyż w zmiennej powinien być %victim%, a nie %player%. Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/42137-alog-skrypt-na-anty-log-out/#findComment-264185 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IgorM2008 10 Opublikowano 17 października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 października 2020 33 minuty temu, Kormic napisał: Po tym jak spojrzałem w kod, jestem spokojnie w stanie stwierdzić, że nie testowałeś tego skryptu. Zawiera on również wiele kluczowych błędów i niepotrzebnych rzeczy. 1. Fragment z 'variables' jest całkowicie zbędny. Dwie pierwsze zmienne są do wywalenia, natomiast ostatnią, mianowicie {cz} o wiele lepiej byłoby zastąpić zmienną w 'options'. 2. Pętla 'every 1 second' zapętlająca wszystkich graczy nie jest dobrym pomysłem. Zmniejszanie zmiennej gracza powinieneś wrzucić do pętli, która zawiera wysyłanie action barów. 3. Nie twórz wielu tych samych eventów w jednym skrypcie. Zamiast tego połącz je w jedno dla schludności i czytelności kodu. 4. Niepotrzebnie tworzysz każdemu graczowi zmienne przy walce. Wystarczyłaby jedna z czasem i gdybyś chciał sprawdzić czy gracz jest w walce, wystarczyłoby sprawdzanie czy ta zmienna z czasem jest ustawiona lub mniejsza od zera. 5. W linijce nr 18 masz pętlę odtwarzającą się 200 razy. A co jeżeli ktoś sobie zażyczy, aby antylog trwał 5 minut (300 sekund)? Wtedy skrypt się wysypie. Albo zapętlaj x=(czas antyloga) razy, albo użyj pętli 'while' sprawdzającej czy czas u tych graczy jest ustawiony. 6. Niepotrzebnie ustawiasz zmienne na 'true' oraz 'false'. Ustawianie na 'false' zastąp czyszczeniem zmiennej, dzięki temu odchudzisz plik 'variables.csv'. Gdy to zamienisz, wystarczy sprawdzanie czy zmienna jest ustawiana czy też nie. Właściwie to będzie niepotrzebne, gdyż najlepiej byłoby, gdybyś po prostu sprawdzał czy czas antiloga u danego gracza jest ustawiony, czy też nie. 7. W linijce nr 28 powinien być w zmiennej %victim%, nie %attacker%. 8. W linijce 44 będzie błąd, gdyż w zmiennej powinien być %victim%, a nie %player%. naprawilem bledy moze jak bede miec czas zmienie skrypt na mniej obciazliwy Cytuj Odnośnik do komentarza https://skript.pl/temat/42137-alog-skrypt-na-anty-log-out/#findComment-264188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi