Skocz do zawartości
  • 0

FunnyGuilds nie działa zabicie od upadku.

MeziPL

Pytanie

Witam.

Mam pewne pytanie gdyż staram się skonfigurować plugin funnyguild a chodzi mi o dodawanie punktów lecz, napotkałem pewien problem, że gdy gracz jest podczas walki i spadnie z wysokości to umiera od niewiadomej przyczyny i punkty nie są przekazywane osobie z którą walczyła.

Jak można to naprawić wystarczy jakiś skrypt?

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
7 minut temu, MeziPL napisał:

Witam.

Mam pewne pytanie gdyż staram się skonfigurować plugin funnyguild a chodzi mi o dodawanie punktów lecz, napotkałem pewien problem, że gdy gracz jest podczas walki i spadnie z wysokości to umiera od niewiadomej przyczyny i punkty nie są przekazywane osobie z którą walczyła.

Jak można to naprawić wystarczy jakiś skrypt?

???

FunnyGuilds domyślnie dodaje punkty osobie, która ostatnio uderzyła danego gracza (nawet jeżeli spadł z wysokości). Sprawdź czy nie namieszałeś czegoś przypadkiem w konfiguracji.

• 0

Przy okazji chciałem zapytać bo skrypt który powodował ten problem polegał na pisaniu kto kogo zabił i czym. I mam nowe pytanie. Mam coś takiego:

on death of player:
    if attacker is a player:
        broadcast "&c%victim% &6Zostal zabity przez &c%attacker% &6za pomoca: %name of attacker's tool%"

Tutaj mam problem gdyż jeżeli gracz ma nazwany przyrząd to wyświetla wszystko ok ale jeżeli jest to zwykły miecz to wyrzuca <none> na chacie.

jak skonstruować pętlę aby uwzględniała też czy przyrząd atakującego miał nazwę nie mam pojęcia jak skonstruować taką pętle.

Wiem że mogę użyć samego %attacker's tool% ale jak to wkleić w pętle?

Również

potrzebuje dodać że w momencie kiedy gracz walczył ale został zepchnięty to żeby wyświetliło informacje o tym kto go zepchną żeby nie kolidowało to z Funnyguild tak jak wcześniej... 

Będę wdzięczny za pomoc :) 

Nieaktywny
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...