Skocz do zawartości
  • 0

Schowek [skript-mirror]

ogolnie

Pytanie

Szukam skryptu na odkladanie koxow,refili i enderperel do enderchesta, poniewaz z normalnego skryptu sie buguje i koxy zamieniaja sie na refile i sie rowniez kopiuja, a  w skript-mirror nie powinno byc czegoś takiego

Taki limit:

Koxy 2,

Enderperly 3,

Refile 10,

Ops pomyliłem pytanie z zleceniem jeśli można to zmieńcie 

Edytowane przez ogolnie
https://skript.pl/temat/41247-schowek-skript-mirror/

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Godzinę temu, ogolnie napisał:

Ty się dziwisz, że coś się buguje, a zobacz trzecią część skryptu. Sprawdzasz ilość refilli w ekwipunku gracza, a zaraz po tym zabierasz jego ender perły. Poza tym nie rób kilku tych samych eventów, tylko daj ten 'on load:' na samą górę i złóż to do kupy. Tak samo zrób z eventami 'on damage'. Jeśli będzie nieprzejrzyście, to zrób między nimi linijkę odstępu i tyle.

Edytowane przez xAxee
xAxee

Poprawiam cytat.

Notatka dodana przez xAxee

https://skript.pl/temat/41247-schowek-skript-mirror/#findComment-257926

• 0
57 minut temu, Kormic napisał:

Ty się dziwisz, że coś się buguje, a zobacz trzecią część skryptu. Sprawdzasz ilość refilli w ekwipunku gracza, a zaraz po tym zabierasz jego ender perły. Poza tym nie rób kilku tych samych eventów, tylko daj ten 'on load:' na samą górę i złóż to do kupy. Tak samo zrób z eventami 'on damage'. Jeśli będzie nieprzejrzyście, to zrób między nimi linijkę odstępu i tyle.

nie, nie bo ta trzecia czesc skryptu teraz wkleilem i zapomnialem zmienic te enderperly. Jesli zamienisz te enderperly na golden apple to sie bedzie bugowac i koxy na refile beda

Po czym beda jesze sie duplikowac 

xAxee

Łączę posty.

Notatka dodana przez xAxee

https://skript.pl/temat/41247-schowek-skript-mirror/#findComment-257927

• 0
14 minut temu, ogolnie napisał:

Po czym beda jesze sie duplikowac 

Przetestuję czy wszystko poprawnie działa i powiem co zaobserwowałem oraz co jest do poprawy.

EDIT:

Przetestowałem i wszystko u mnie ładnie działa, nic się nie buguje. Tutaj mój poprawiony przeze mnie kod:

on load:
	set {max::amount::1} to 2
	set {max::amount::2} to 3
	set {max::amount::3} to 10

on damage:
	if attacker is a player:
		set {_} to amount of all enchanted golden apple in attacker's inventory
		if {_} is more than {max::amount::1}:
			set {_} to {_} - {max::amount::1}
			remove {_} of enchanted golden apple from the attacker's inventory
			add {_} of enchanted golden apple to attacker's enderchest
			send "&cMozesz miec przy sobie &a%{max::amount::1}% &6koxy! &a%{_}% &czostalo odlozone do enderchesta." to attacker

set {_} to amount of all ender pearl in attacker's inventory
		if {_} is more than {max::amount::2}:
			set {_} to {_} - {max::amount::2}
			remove {_} of ender pearl from the attacker's inventory
			add {_} of ender pearl to attacker's enderchest
			send "&cMozesz miec przy sobie &a%{max::amount::2}% &bender perly &a%{_}% &czostalo odlozone do enderchesta.." to attacker

set {_} to amount of all golden apple in attacker's inventory
		if {_} is more than {max::amount::3}:
			set {_} to {_} - {max::amount::3}
			remove {_} of golden apple from the attacker's inventory
			add {_} of golden apple to attacker's enderchest
			send "&cMozesz miec przy sobie &a%{max::amount::3}% &erefy! &a%{_}% &czostalo odlozone do enderchesta.." to attacker

EDIT:

Pamiętaj, że jeśli chcesz być pewnym, że nikt nie będzie miał zbyt wielu tego typu itemów, to musisz podpiąć to pod więcej eventów, czyli 'on pickup:', 'on command', itd. Oczywiście w takim wypadku nie ma sensu powielać wielokrotnie tego samego kodu, tylko lepiej użyć do tego funkcji i będziesz po prostu przesyłał argument czy ma liczyć koxy lub refille czy też ender perły.

Edytowane przez Kormic
https://skript.pl/temat/41247-schowek-skript-mirror/#findComment-257931