Skocz do zawartości
  • 0

[Skript, skellet] "open book"

f4varis

Pytanie

Witam, ostatnio zacząłem przeglądać forum skellet, i natrafiłem na coś takiego, lecz przy pisaniu skryptu zastałem problem. Otóż, wyświetla się napis w książce " * Invalid book tag * " pomimo braku błędów od /sk reload.

Kod:

command /test <integer>:
	trigger:
		set {_book} to a new book
		if arg 1 is 1:
			set {_component} to a new text component with "Test"
			add text component {_component} to book {_book}
		open book {_book} to player

Myślałem na początku, że źle coś napisałem, i dla pewności skopiowałem kod ze strony Skellet, i przy nim również były problemy, lecz Skript je zaznaczał.

Cytat

[19:20:23] [main/INFO]: [CHAT] [Skript] Reloading booktest.sk...
[19:20:23] [main/INFO]: [CHAT] 'page "Testing 1"' can't be added to {_book} because the former is not an object (booktest.sk, line 17: add page "Testing 1" to {_book}')
[19:20:23] [main/INFO]: [CHAT] 'page "&1Testing 2"' can't be added to {_book} because the former is not an object (booktest.sk, line 18: add page "&1Testing 2" to {_book}')
[19:20:23] [main/INFO]: [CHAT] 'page "&6Testing 3"' can't be added to {_book} because the former is not an object (booktest.sk, line 23: add page "&6Testing 3" to {_book}')
[19:20:23] [main/INFO]: [CHAT] [Skript] Encountered 3 errors while reloading booktest.sk!

Wersja Skellet >> 1.9.9
Wersja Skript >> 2.5-beta2
Silnik >> Paper384

Dziękuje za każdą pomoc i komentarz.

Pozdrawiam

https://skript.pl/temat/41110-skript-skellet-open-book/

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
28 minut temu, f4varis napisał:

Witam, ostatnio zacząłem przeglądać forum skellet, i natrafiłem na coś takiego, lecz przy pisaniu skryptu zastałem problem. Otóż, wyświetla się napis w książce " * Invalid book tag * " pomimo braku błędów od /sk reload.

Kod:

command /test <integer>:
	trigger:
		set {_book} to a new book
		if arg 1 is 1:
			set {_component} to a new text component with "Test"
			add text component {_component} to book {_book}
		open book {_book} to player

Myślałem na początku, że źle coś napisałem, i dla pewności skopiowałem kod ze strony Skellet, i przy nim również były problemy, lecz Skript je zaznaczał.

Wersja Skellet >> 1.9.9
Wersja Skript >> 2.5-beta2
Silnik >> Paper384

Dziękuje za każdą pomoc i komentarz.

Pozdrawiam

Cóż, nie używałem nigdy składni ze Skelletta dotyczącej książek, ale wiem, że dużo osób miało z tym problemy.

EDIT:

Upewnij się, że twoja wersja serwera mieści się w granicach wspieranych wersji.

Dobra, zauważyłem, że Skellett już ma wsparcie dla 1.16, więc nieważne :P

EDIT:

Wrzuciłem ten skrypt do siebie na serwer i nie ma żadnych błędów. Dodam, że posiadam Skripta 2.4.1, serwer Spigot 1.12.2 oraz Skelletta 1.9.9.

EDIT:

Przetestowałem i zgodnie z przewidywaniami otwiera się książka z napisem "Test".

Edytowane przez Kormic
https://skript.pl/temat/41110-skript-skellet-open-book/#findComment-256823

• 0
35 minut temu, Kormic napisał:

Cóż, nie używałem nigdy składni ze Skelletta dotyczącej książek, ale wiem, że dużo osób miało z tym problemy.

EDIT:

Upewnij się, że twoja wersja serwera mieści się w granicach wspieranych wersji.

Dobra, zauważyłem, że Skellett już ma wsparcie dla 1.16, więc nieważne :P

EDIT:

Wrzuciłem ten skrypt do siebie na serwer i nie ma żadnych błędów. Dodam, że posiadam Skripta 2.4.1, serwer Spigot 1.12.2 oraz Skelletta 1.9.9.

EDIT:

Przetestowałem i zgodnie z przewidywaniami otwiera się książka z napisem "Test".

Czyli wina może leżeć po stronie wersji Skript bądź wersji silnika/samego silnika?

Dzięki za odpowiedź, będę testował inne wersje.

https://skript.pl/temat/41110-skript-skellet-open-book/#findComment-256829

• 0
5 minut temu, f4varis napisał:

Czyli wina może leżeć po stronie wersji Skript bądź wersji silnika/samego silnika?

Dzięki za odpowiedź, będę testował inne wersje.

No cóż, to jest najbardziej prawdopodobne. Jednakże sprawdzaj w takiej kolejności:

Skript -> wersja serwera -> silnik serwera

https://skript.pl/temat/41110-skript-skellet-open-book/#findComment-256830